Supa de sparanghel

de Strawberries thoughts in Supe, 9 Mai 2014 | 3740 vizualizari

 

E sezonul :). Si mai e si foarte bun, asa ca abiam asteptam :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel alb proaspat
  • 1l apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana pt gatit
  • un galbenus de ou
  • o lingura suc de lamaie
  • piper alb
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de sparanghel:

Spalam bine sparanghelul. Curatam coaja fara a taia "mugurasul" din varf ;).NU aruncam cojile.

Taiem sparanghelul in bucatele de circa 3 cm si il dam deoparte.

Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de unt, zaharul si sarea. Cand da in clocot apa, punem cojile si le lasam sa fiearba la foc pentru 20 de minute.

Strecuram supa, aruncam cojile si punem zeama pe foc adaugand bucatelele de sparanghel. Le lasam la fiert, la foc mic, pentru inca 15 minute.

Intr-o tigaie topim restul de unt si calim faina adaugand treptat cu un polonic din supa, amestecand pt a nu face cocoloase. Punem amestecul peste supa.

Oprim focul. Intr-un castron batem galbenusul cu samntana lichida, adaugam treptat supa peste amestecul de ou, pana ajunge la temperatura supei. Punem amestecul peste supa.

Punem sucul de lamaie, potrivim supa de sare si piper, adaugam un praf de nucsoara.

Enjoy :)

TIPS-URI

1

Noi am servit-o cu o bucata de Schwarzwälder Schinken

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

simona72 1

10.05.2014, 09:54

Arata tare bine!!

laura_n 1

10.05.2014, 14:24

minunata! m-ai cucerit!

Panacris 1

25.02.2016, 10:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de sparanghel