Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 4 Oct 2019 | 2119 vizualizari

 

Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie cautate in gadgeturile din jur.   Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este unul dintre cele mai utile dintre ele.   Pentru azi am ales sa pregatesc o supa pe cat de sanatoasa, pe-atat de buna si rapid pregatita de nici nu-ti vine-a crede c-un preparat cu vita poate fi gatit in aproximativ o ora. Gustul e incomparabil, aparatul concentrand maxim toate aromele din ingredientele folosite.   Copiii au laudat-o maxim! Crocktober este luna in care sarbatorim mancatul sanatos si gatitul in oalele electrice CrockPot, asa ca voi reveni mai incolo si cu alte retete pregatite pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 800 g -1 kg carne de vita - de preferat cu os
  • o felie radacina telina
  • 1 ceapa
  • 1 radacina micuta patrunjel
  • 1 radacina micuta pastarnac
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi
  • taitei cu ou
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Spalam carnea. o taiem in doua bucati mari si o punem in vasul aparatului. Turnam 3 litri de apa si punem o lingura cu sare.   Setam din meniul aparatului programul MEAT, timp 40 minute,verificam sa fie inchisa supapa pentru aburi si apasam butonul START/STOP. Timpul difera si in functie de cat de batrana e vita din care pregatiti supa. Poate fi necesar timp in plus sau in minus.   La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberam supapa de aburi si lasam timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei manusi de bucatarie desfacem capacul cu grija. Scoatem carnea si o lasam la racit. Strecuram supa si o punem inapoi in vas.  

Punem toate legumele, intregi, radacinoasele spalate bine cu o perie (nu le decojiti!) ceapa curatata, ardeiul spalat si scos cotorul.

  Punem capacul, inchidem supapa, setam SOUP 30 minute. Apasam butonul Start/Stop. Dupa terminarea timpului eliberam supapa de aburi si lasam pana cand aburul a iesit complet, apoi desfacem capacul.   Legumele sunt fierte, furculita patrunde usor in ele. Scoatem din vas. Punem carnea taiata cubulete (nu-i neaparat s-o puneti pe toata, puteti folosi o parte din ea la o salata boeuf), taiteii si apasam butonul BROWN/SOTE, presiune Low.   Fierbem conform instructiunilor de pe pachetul cu taitei (cateva minute, 2-3). Daca aveti taitei de casa e si mai bine. Potrivim gustul de sare si piper.   Punem in vas si rondele de morcov fiert. Servim supa de vita fierbinte, presarata cu patrunjel verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vita cu legume la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune