Supa din rasol de vita, cu legume

de RODIMUR in Supe, 31 Ian 2021 | 5635 vizualizari

 

Eu fac adeseori acest fel de supă din rasol de vită, pentru că este foarte gustoasă, ușoară, sănătoasă și mai puțin laborioasă. Drept este că uneori carnea de vită (mai bătrână) fierbe mai greu, dar nu este mult de lucru și rezultatul merită așteptarea. Eventual, pentru scurtarea timpului, se poate folosi o oală minune, sau un crock pot. Iar o altă soluție este folosirea unui rasol de vițel, care are carnea mai fragedă, însă mai puțin gustoasă decât cea de vită.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol mare de vită (cam 800 grame)
  • 4 cartofi roz
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rasol de vita, cu legume:

Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce se formează spumă, se culege, se aruncă și apoi se micșorează intensitatea focului. Când este cazul, se completează cu apă fierbinte.

Între timp se curăță legumele, se spală și doar cele mari se înjumătățesc. Celelalte se lasă întregi.

Când carnea a fiert (se verifică înțepând-o cu o furculiță) se scoate din oală, iar supa se strecoară printr-o sită deasă în care s-a pus și o bucată de tifon.

Se pun legumele într-o altă oală decât cea în care a fiert carnea, se adaugă supa strecurată și bucățile de carne, după care se dă la foc mediu, până ce fierb legumele. Cine dorește, poate adăuga și măduva osului, mai ales dacă este curată, nu înnegrită.

După ce au fiert, scoateți ceapa și usturoiul din supă.

Se condimentează supa cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat pregătit între timp, se pune un capac pe oală și se ia de pe foc.

După 10 minute de odihnă, supa se poate servi, cu legume fierte în ea și cu bucăți de rasol.

TIPS-URI

1

Dacă aveți carne de vită, ca să scurtați timpul de preparare, folosiți o oală minune, pentru fierberea ei, sau un crock pot.

2

Fierbeți carnea la foc mic, spre mediu, ca să nu se tulbure zeama. O supă bună trebuie să fie limpede, nu tulbure.

3

Cine vrea, poate adăuga în supă măduva osului, mai ales dacă este curată, nu înnegrită.

4

Strecurați supa, după ce scoateți carnea fiartă.

5

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

6

La supe, legumele se pun fie întregi, fie tăiate în bucăți mari.

7

După ce au fiert, scoateți ceapa și usturoiul din supă.

8

Presărați pătrunjel tocat după ce ați luat oala de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rasol de vita, cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

01.02.2021, 19:11

O supa usoara si tare gustoasa!

dantes 1

02.02.2021, 10:29

Buna!

mihaelar63 1

06.02.2021, 07:53

Buun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste din gris