Supa din rasol de vita, cu taitei de casa

de RODIMUR in Supe, 21 Iun 2017 | 323 vizualizari

 

Una din cele mai gustoase, mai ușoare și mai dietetice supe...
În plus, este și economică, pentru că atunci când fac supă de rasol de vită cu tăiței de casă, îmi iese  în același timp și felul principal, din carnea fiartă.
Din aceste ingrediente, se face o oală de supă de 4 litri.

 

INGREDIENTE

  • 1-1,250 kg rasol de vită
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină
  • 8 cartofi mici
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi mari
  • 8-10 boabe de piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rasol de vita, cu taitei de casa:

Se curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe jumătate cu un capac și se potrivește focul aragazului la o putere medie, ca să nu se tulbure supa.


Între timp se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală și se taie în forma și dimensiunile dorite.


Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.


Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se lasă întregi.


Când carnea a fiert bine (verificați, înțepând-o cu furculița, ca să vedeți dacă este moale) se strecoară supa printr-o sită deasă și se pune din nou la fiert, la foc iute, într-o oală mare și curată, în care veți pune legumele tăiate, ceapa, usturoiul și boabele de piper.


Rasolul fiert se alege de oase, se recuperează măduva și cine vrea, poate pune măduva în supa care fierbe, pentru a-i da un gust mai bun. Carnea aleasă se pune într-un vas și când s-a răcit se acoperă cu un capac și se dă la frigider, pentru a fi servită cu legume, ca fel principal.


Când legumele au fiert în supă, se completează cu apă, se condimentează cu sare și piper, se mai lasă pe foc cîteva clocote, după care se oprește focul de la aragaz și se acoperă oala cu un capac.


Legumele se recuperează din supă (ceapa și usturoiul se aruncă, să nu tulbure supa) pentru a fi servite ca garnitură, alături de carnea de rasol fiartă.


Supa e bună de servit după un sfert de oră, cu tăiței de casă și cu pătrunjel tăiat mărunt. Tăițeii se fierb separat, se clătesc, se scurg de apă, după care se pun în supă.


Rețeta de tăiței de casă este la:


https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html


 

TIPS-URI

1

Dacă găsiți rasol de vițel, va fierbe mai ușor și va fi mai moale.

2

Fierbeți carnea la foc potrivit (după ce ați cules spuma), ca să nu se tulbure supa.

3

Fierbeți suficient carnea, până devine moale.

4

Strecurați bine supa, ca să nu o tulburați.

5

Măduva dă un gust bun supei. Puneți-o în supă, dacă nu aveți nimic împotriva ei...

6

Pentru această supă, faceți tăiței de casă, pentru că sunt mai buni și mai gustoși.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rasol de vita, cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

24.06.2017, 14:40

Bravo, Miki! Așa trebuie procedat, să economisim timp și să facem ceva bun!

cristinutanicolita 1

24.06.2017, 21:45

Foarte buna!

RODIMUR 1

24.06.2017, 22:53

Mulțumesc frumos, Cristinuța!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de aripioare de pui cu taitei