Supă pescărească cu aioli de șofran

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 15 Mai 2014 | 1469 vizualizari

 

O supă gata în 15 minute, dar plină de savoare!

 

INGREDIENTE

Pentru supă:

  • 4 cepe verzi
  • 1 bulb fenicul
  • 1/3 chili proaspăt
  • 3-4 anșoa
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 700 ml passata
  • 100 ml apă fierbinte
  • 6 midii proaspete
  • 6 creveți proaspeți
  • 300 grame file monkfish (nu știu cum se numește în limba romană:http://en.wikipedia.org/wiki/Monkfish), tăiat în bucăți potrivite
  • 2 file de biban de mare, tăiat în bucăți potrivite
  • 1 mână frunze proaspete de busuioc

Pentru aioli:

  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • câteva firișoare de șofran
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 linguri de iaurt

Pentru servit:

  • pâine cu usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă pescărească cu aioli de șofran:

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte.


Se adaugă apoi midiile, monkfish, bibanul de mare, creveții și busuiocul. Se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, 8 minute.


Pentru aioli, se amestecă într-un mojar, usturoiul cu puțină sare, șofranul și sucul de lămâie. La final, se adaugă iaurtul și se amestecă până acesta are o culoare galbenă, intensă.


Se așează bucățile de pește, midiile și creveții în farfurii, se toarnă supa deasupra, se așează aioli și se presară frunze de fenicul. Se servește fierbinte cu pâine cu usturoi.

 

TIPS-URI

1

Tipurile de pește folosite pot varia în funcție de preferințe.

2

Midiile care nu s-au deschis după gătire, nu se consumă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă pescărească cu aioli de șofran" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

xana 1

16.05.2014, 14:42

Vai ce buna trebuie sa fie!!

cristeena20 1

23.05.2014, 13:31

ce bine arata!!! super buna si interesnta supa!1

mihaelar63 1

24.05.2014, 11:53

Vreu si eu asa deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver