Supa-crema de brocoli si sparanghel

de nico15 in Supe, 24 Noi 2010 | 4043 vizualizari

 

Din pacate doua zile nu am avut aparatul de fotografiat si am fotografiat cu telefonul, asa ca fotografiile nu sunt de cea mai buna calitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana mica spre mijlocie de brocoli
  • 3-4 fire de sparanghel
  • 1 dovlecel
  • 1-2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 150 gr de smantana
  • paine facuta crutoane
  • sare, piper
  • ½ lamaie
  • 50 gr de unt
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de brocoli si sparanghel:

Se desface in buchetele brocoli si se spala, spanghelul i se inlatura partea lemnoasa si se pune la fiert in apa cu sare, dovlecelul se curata se taie in cubulete mici panandu-se si el la fiert un pic mai tarziu. Se va pune la fiert in apa cu sare, brocoli cu dovlecelul iar sparanghelul separat, deoarece unele se fierb mai repede decat celelalte. Brocoli il lasam aproximativ 5-7 minute, sparanghelul il lasam aproximativ 10 minute, cand se constata ca este fiert, dar nu moale, se scoate si se pune in apa rece la fel si brocoli pentru asi pastra culoarea verde intens.

Separat se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in unt, cand sunt gata se pun in robotul de bucatarie se adauga brocolli, sparanghelul, dovlecelul, un ou crud si se adauga 4 linguri de smantana rase. Se incepe mixarea daca nu este foarte fin mixata supa va trebui strecurata si prin sita, pentru a nu ramane legume care nu s-au mixat bine.

Separat se pune un cub de concentrat de legume in apa in care a fiert brocoli se pune si din apa in care a fiert sparangelul si se adauga supa-crema mixata, aceasta se adauga treptat. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se vor opri 2-4 buchetele de brocoli care au fiert anterior pentru design.

Cand vom servi Supa-Crema se vor pune 2 polonice potrivite, se va orna supa cu 2 buchetele de brocoli fierte si ele anterior, cu smantana si se va servi cu crutoane, ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de brocoli si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Mihaela11_jo 1

25.11.2010, 01:14

Doua arome deosebite: broccoli si sparanghel

nico15 1

25.11.2010, 08:50

Multumescccccccccccccccc

- TABITA - 1

31.10.2013, 21:13

Am facut-o! E foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen - Komenymag leves