Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite

de Catalina L in Supe, 8 Feb 2019 | 2795 vizualizari

 

Iata o supa clasica de dovleac cu cartofi, praz si morcov garnisita cu seminte de floarea soarelui si mac si cu migdale feliate prajite cu usturoi, ghimbir si sos de soia.
Daca nu puneti smantana este perfecta pentru perioada de post.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/supacrema-de-dovleac-cu-ghimbir-usturoi.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g de dovleac tip butternut
  • 2-3 cartofi
  • 1 tija de telina
  • 1 praz 'partea alba
  • 1 morcov
  • un Kube de pui
  • 1 foaie de dafin, cimbru uscat
  • 100 g de smantana

Pentru garnitura:

  • 2 linguri de seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura de seminte de mac
  • 2 linguri de migdale feliate
  • 2 catei mici de usturoi
  • 1 lingura de dos soia dark
  • 2 felii subtiri de ghimbir cu tot cu coaja
  • boia de ardei
  • sare, piper
  • 1 lingura ulei de masline

Decor: cascaval ras, seminte

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite:

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii.

Se curata cartofii, prazul si morcovul. 

Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu foaia de dafin, cimbrul uscat si Kub-ul de pui la oala minune intr-o cantitate mare de apa timp de 25-30 minute.

Se strecoara totul pastrand apa in care a fiert.

Se scoate frunza de dafin si cimbrul si se mixiaza legumele adaugand apa progresiv pana se obtine o crema. 

Se adauga smantana si se fierbe inca 5 minute.

Incalziti uleiul intr-o tigaie mica. Prajiti usturoiul si ghimbirul dupa ce le-ati tocat marunt. Adaugati semintele si migdalele si reveniti impreuna cu boia de ardei si piper.

Adaugati sosul de soia, reveniti si amestecati.

Puteti decora supa cu aceasta garnitura sau o puteti incorpora si amesteca in supa.

Decorati cu branza rasa si seminte.

Serviti fierbinte!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa japoneza udon cu creveti