Supa-crema de linte rosie condimentata

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Supe, 10 Mai 2013 | 5683 vizualizari

 

Stiati ca...lintea este catalogata ca si aliment de grad A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi? Nu contine colesterol si are un aport caloric de cca 110-160 kcal/100 g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare. In prezent, lintea este utilizata extensiv la scara globala, fiind preferata de populatia asiatica si mediteraneeana, precum si de catre vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • - 200 grame linte rosie;
  • - 2-3 linguri ulei de arahide;
  • - 2 morcovi medii;
  • - 2 radacina de patrunjel mica;
  • - 4 catei de usturoi;
  • - 1 ceapa alba mica (optional);
  • - 2 piscaturi fleur de sel;
  • - 2 piscaturi chimion;
  • - 1/2 lingurita praf de curry;
  • - 1 praf piper rosu macinat;
  • - 1 praf piper verde macinat;
  • - 1 praf de chili;
  • - 750 ml apa;
  • Pentru decor:
  • -2-3 linguri iaurt grecesc;
  • - frunze de coriandru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de linte rosie condimentata:

1. Se spala, se curata si se taie rondele, morcovii si patrunjelul.

2. Se curata usturoiul si ceapa, se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu uleiul.

3. Se adauga in tigaie morcovii si patrunjeii si se lasa la calit pentru 5 minute sub capac, pana se rumenesc putin.

4. Se adauga lintea peste legume, se amesteca si se condimenteaza cu: sare, piper, curry, chili, chimion.

5. Dupa 2 minute se adauga apa si se lasa la fiert pentru 9-10 minute, sub capac.

6. Dupa fierbere, se extrag morcovii si patrunjeii, se lasa la racit si se dau in blender cu putin lichid din supa. Desi pare o treaba mai anevoioasa, merge foarte repede din doua-trei polonice se scot toate legumele. Daca se strecoara si cateva boabe de linte printre legume, se permite.

7. Pireul rezultat se amesteca cu iaurtul si apoi cu restul supei de linte, daca se doresti servirea cu iaurt, daca nu, se serveste fara.

8. Se decoreaza cu frunze de coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de linte rosie condimentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

babi5 1

18.06.2013, 21:26

nilgun 1

22.07.2013, 22:39

ffffffff buna...preferata mea...mananc des la restaurantele turcesti...dar in curand voi face varianta mea

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

22.07.2013, 23:18

Abia astept sa vad si varianta ta, nilgun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte rosie, cu afumatura