Supă-cremă de morcovi și cartofi

de ionix in Supe, 8 Dec 2011 | 3271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi măricei
  • 4 morcovi
  • două cepe galbene
  • 50 g unt
  • 3 linguri cu smântână
  • 100 ml suc de roșii
  • o linguriță cu ulei de măsline
  • sare și piper după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă-cremă de morcovi și cartofi:

 

Curățăm legumele și le spălăm bine. Cartofii se taie cubulețe, morcovii rondele, ceapa cuburi și se pun într-o oală cu apă, uleiul de măsline, sare și puțin piper. Se pun pe aragaz la foc mediu și se lasă până când fierb foarte bine.

Legumele fierte se strecoară dar se păstrează zeama în care au fiert.

Legumele fierte se pun în blender, cu smântână și cu unt. 

Legumele foarte bine pasate se pun într-o oală, se adaugă sucul de roșiiși zeamă în care au fiert legumele. Nu se pune foarte multă zeamă, eu am pus cam o căniță, depinde de cât de groasă-ți place supa-cremă.

Se pune sare și piper după gust iar apoi se pune oala iar pe aragaz și se lasă să dea iar într-un clocot.

Se servește cu crutoane.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de morcovi și cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Adinuta 1

08.12.2011, 21:07

mmmm! si eu!

nadina73 1

08.12.2011, 23:11

MIUTA 1

09.12.2011, 23:00

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa georgiana Kharcho (reteta 23 din Best Soups the World)