Supa-crema de pui

de laylalala in Supe, 18 Iul 2011 | 2882 vizualizari

 

Fratele meu ma tot batea la cap in ultimul timp ca sa ii fac supa-crema de pui pe care sa o servesca in paine facuta de mine. Asa ca i-am facut. Nu este mult lucru : pui niste legume si pui la fiert apoi dai prin blender si mai adaugi niste smantana … si gata! Doar ca a trebuit ca intretimp sa mai fac si paine … si nah aia dureaza vreo 4 ore - pana o lasi la crescut , din ora in ora o mai framanti putin ca apoi sa creasca din nou iar apoi in cuptor 1 ora (iar pe caldura asa mare sa ti atata timp cuptoru pornit in bucatarie e deja bucatarie cu tot cu sauna) - dar finalul a fost “mmmm” - adica a fost foarte bun : supa in “bol” de paine crocanta. Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • 300 gr morcovi, curatati si feliati
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 1 telina, curatata si tocata
  • 1 gulie, curatata si tocata
  • 600 gr cartofi, curatati si taiati in cubulete
  • 500 gr piept de pui, taiat in fasii
  • 50 gr unt
  • sare si piper, dupa gust
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingurita salvie proaspata, tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de pui:

1. Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le la fiert 50 minute.


2. Restul de piept de pui prajeste-l in 50 gr unt apoi pastreaza-l la cald, acoperit impreuna cu untul ramas din cratita.


3. Dupa cele 50 minute de fiert, da supa prin blender pana cand devine omogena. Incorporeaza apoi smantana amestecata cu galbenusurile si ierburile aromate. Adauga in supa pieptul de pui prajit cu untul topit si amesteca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

divainbucatarie 1

19.07.2011, 13:11

alinutzika 1

25.07.2011, 23:28

waw......foarte interesant si bun, sunt sigura...

gaby_gabytza 1

05.08.2011, 12:26

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii