Supa-crema de pui

de laylalala in Supe, 18 Iul 2011 | 5119 vizualizari

 

Fratele meu ma tot batea la cap in ultimul timp ca sa ii fac supa-crema de pui pe care sa o servesca in paine facuta de mine. Asa ca i-am facut. Nu este mult lucru : pui niste legume si pui la fiert apoi dai prin blender si mai adaugi niste smantana … si gata! Doar ca a trebuit ca intretimp sa mai fac si paine … si nah aia dureaza vreo 4 ore - pana o lasi la crescut , din ora in ora o mai framanti putin ca apoi sa creasca din nou iar apoi in cuptor 1 ora (iar pe caldura asa mare sa ti atata timp cuptoru pornit in bucatarie e deja bucatarie cu tot cu sauna) - dar finalul a fost “mmmm” - adica a fost foarte bun : supa in “bol” de paine crocanta. Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • 300 gr morcovi, curatati si feliati
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 1 telina, curatata si tocata
  • 1 gulie, curatata si tocata
  • 600 gr cartofi, curatati si taiati in cubulete
  • 500 gr piept de pui, taiat in fasii
  • 50 gr unt
  • sare si piper, dupa gust
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingurita salvie proaspata, tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de pui:

1.       Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le la fiert 50 minute.

2.       Restul de piept de pui prajeste-l in 50 gr unt apoi pastreaza-l la cald, acoperit impreuna cu untul ramas din cratita.

3.       Dupa cele 50 minute de fiert, da supa prin blender pana cand devine omogena. Incorporeaza apoi smantana amestecata cu galbenusurile si ierburile aromate. Adauga in supa pieptul de pui prajit cu untul topit si amesteca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste