Supa-crema de pui

de laylalala in Supe, 18 Iul 2011 | 5035 vizualizari

 

Fratele meu ma tot batea la cap in ultimul timp ca sa ii fac supa-crema de pui pe care sa o servesca in paine facuta de mine. Asa ca i-am facut. Nu este mult lucru : pui niste legume si pui la fiert apoi dai prin blender si mai adaugi niste smantana … si gata! Doar ca a trebuit ca intretimp sa mai fac si paine … si nah aia dureaza vreo 4 ore - pana o lasi la crescut , din ora in ora o mai framanti putin ca apoi sa creasca din nou iar apoi in cuptor 1 ora (iar pe caldura asa mare sa ti atata timp cuptoru pornit in bucatarie e deja bucatarie cu tot cu sauna) - dar finalul a fost “mmmm” - adica a fost foarte bun : supa in “bol” de paine crocanta. Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • 300 gr morcovi, curatati si feliati
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 1 telina, curatata si tocata
  • 1 gulie, curatata si tocata
  • 600 gr cartofi, curatati si taiati in cubulete
  • 500 gr piept de pui, taiat in fasii
  • 50 gr unt
  • sare si piper, dupa gust
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingurita salvie proaspata, tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de pui:

1.       Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le la fiert 50 minute.

2.       Restul de piept de pui prajeste-l in 50 gr unt apoi pastreaza-l la cald, acoperit impreuna cu untul ramas din cratita.

3.       Dupa cele 50 minute de fiert, da supa prin blender pana cand devine omogena. Incorporeaza apoi smantana amestecata cu galbenusurile si ierburile aromate. Adauga in supa pieptul de pui prajit cu untul topit si amesteca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez