Supa-crema de cartofi

de Andra_Constantinescu in Supe, 18 Feb 2017 | 1964 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de la Timea.

 

INGREDIENTE

  • Supa-crema:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 7 linguri ulei
  • 1 kg cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 260 g de rosii intregi conservate in suc propriu
  • putin maghiran uscat
  • circa 2 l apa
  • sare, dupa gust
  • Crutoane (pentru o portie):
  • 2 felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de cartofi:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa.


Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun peste legume, se acopera cu apa si se adauga o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa, daca este necesar.


Dupa ce se fierb cartofii, se adauga rosiile intregi conservate in suc propriu, maruntite la robotul de bucatarie si putin maghiran uscat. Se clocotesc cateva minute, apoi se scoate foaia de dafin si se lasa sa se racoreasca putin. Compozitia se da prin robotul de bucatarie pentru a se obtine supa-crema.


Se pregatesc crutoanele astfel: painea se usuca la toaster, apoi se freaca cu cateii de usturoi (curatati de foi, spalati si taiati pe lung). Dupa aceea, feliile de paine se taie in patratele, indepartandu-se coaja, si se prajesc la tigaie, amestecandu-le cu o lingura de ulei de masline.


Supa-crema de cartofi se serveste cu crutoanele aromate cu usturoi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

19.02.2017, 08:22

Rahela Velicu 1

19.02.2017, 09:48

Xandrinne 1

19.02.2017, 11:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu galuste