Supa-crema de cartofi

de Andra_Constantinescu in Supe, 18 Feb 2017 | 4584 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de la Timea.

 

INGREDIENTE

  • Supa-crema:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 7 linguri ulei
  • 1 kg cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 260 g de rosii intregi conservate in suc propriu
  • putin maghiran uscat
  • circa 2 l apa
  • sare, dupa gust
  • Crutoane (pentru o portie):
  • 2 felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de cartofi:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa.

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun peste legume, se acopera cu apa si se adauga o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa, daca este necesar.

Dupa ce se fierb cartofii, se adauga rosiile intregi conservate in suc propriu, maruntite la robotul de bucatarie si putin maghiran uscat. Se clocotesc cateva minute, apoi se scoate foaia de dafin si se lasa sa se racoreasca putin. Compozitia se da prin robotul de bucatarie pentru a se obtine supa-crema.

Se pregatesc crutoanele astfel: painea se usuca la toaster, apoi se freaca cu cateii de usturoi (curatati de foi, spalati si taiati pe lung). Dupa aceea, feliile de paine se taie in patratele, indepartandu-se coaja, si se prajesc la tigaie, amestecandu-le cu o lingura de ulei de masline.

Supa-crema de cartofi se serveste cu crutoanele aromate cu usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu zdrente (sau reconditionata)