Supa-crema de cartofi

de Andra_Constantinescu in Supe, 18 Feb 2017 | 4527 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de la Timea.

 

INGREDIENTE

  • Supa-crema:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 7 linguri ulei
  • 1 kg cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 260 g de rosii intregi conservate in suc propriu
  • putin maghiran uscat
  • circa 2 l apa
  • sare, dupa gust
  • Crutoane (pentru o portie):
  • 2 felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de cartofi:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Aceste legume se inabusa in ulei, cu putina sare si o cana cu apa.

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun peste legume, se acopera cu apa si se adauga o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa, daca este necesar.

Dupa ce se fierb cartofii, se adauga rosiile intregi conservate in suc propriu, maruntite la robotul de bucatarie si putin maghiran uscat. Se clocotesc cateva minute, apoi se scoate foaia de dafin si se lasa sa se racoreasca putin. Compozitia se da prin robotul de bucatarie pentru a se obtine supa-crema.

Se pregatesc crutoanele astfel: painea se usuca la toaster, apoi se freaca cu cateii de usturoi (curatati de foi, spalati si taiati pe lung). Dupa aceea, feliile de paine se taie in patratele, indepartandu-se coaja, si se prajesc la tigaie, amestecandu-le cu o lingura de ulei de masline.

Supa-crema de cartofi se serveste cu crutoanele aromate cu usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de gulii