Supa crema cu cartofi

de T I M E A in Supe, 2 Noi 2016 | 1452 vizualizari

 

Am deschis lada cu legume a frigiderului cu gandul de a face o ciorba, dar in timp ce curatam morcovii acel gand s-a transformat intr-o dorinta de supa crema :). Si am curatat rapid si niste cartofi sperand ca o sa iasa ceva bun asa mai ales in combinatie cu morcovii si gogosarii rosii. Si dreptate am avut, servita cu crutoane sarate a rezultat o supa crema delicioasa si am fost felicitata atat de sot cat si de tatal meu.


Pot spune din nou ca doar din cateva ingrediente putem face ceva simplu si bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 gogosari
  • 5 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 3 l apa
  • Crutoane:
  • felii de paine integrala toast
  • ulei de masline
  • sare roz de Himalaya
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu cartofi:

Punem intr-un vas aprox 2,5-3 l de apa la fiert cu o lingurita de sare.

Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. Spre final adaugam piper proaspat macinat.

Luam vasul de pe foc si in doua reprize punem legumele cu o parte din supa in care au fiert (3-4 cani in total) in blender si mixam timp de 30-40 de secunde.

Daca mai e nevoie, adaugam sare si piper.

Crutoane

Taiem cubulete feliile de paine si le punem intr-o tigaie incinsa in care am picurat ulei de masline. Stropim si bucatile de paine cu putin ulei de masline si rasnim sare peste ele. Le intoarcem cu ajutorul unei furculite de pe o parte pe alta.

Servim supa crema stropita cu putin ulei de masline si cu crutoane sarate.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema cu cartofi-0
Supa crema cu cartofi-1
Supa crema cu cartofi-2
Supa crema cu cartofi-3
Supa crema cu cartofi-4

COMENTARII (23)

mihaelar63

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:40

Si eu te-as lauda , daca putin as gusta

dantes

dantes 1

07.11.2016, 07:01

Buna!

-Marius-

-Marius- 1

21.12.2016, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!