Supa crema cu cartofi

de T I M E A in Supe, 2 Noi 2016 | 8573 vizualizari

 

Am deschis lada cu legume a frigiderului cu gandul de a face o ciorba, dar in timp ce curatam morcovii acel gand s-a transformat intr-o dorinta de supa crema :). Si am curatat rapid si niste cartofi sperand ca o sa iasa ceva bun asa mai ales in combinatie cu morcovii si gogosarii rosii. Si dreptate am avut, servita cu crutoane sarate a rezultat o supa crema delicioasa si am fost felicitata atat de sot cat si de tatal meu.
Pot spune din nou ca doar din cateva ingrediente putem face ceva simplu si bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 gogosari
  • 5 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 3 l apa
  • Crutoane:
  • felii de paine integrala toast
  • ulei de masline
  • sare roz de Himalaya
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu cartofi:

Punem intr-un vas aprox 2,5-3 l de apa la fiert cu o lingurita de sare.


Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita.


Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. Spre final adaugam piper proaspat macinat.


Luam vasul de pe foc si in doua reprize punem legumele cu o parte din supa in care au fiert (3-4 cani in total) in blender si mixam timp de 30-40 de secunde.


Daca mai e nevoie, adaugam sare si piper.


Crutoane


Taiem cubulete feliile de paine si le punem intr-o tigaie incinsa in care am picurat ulei de masline. Stropim si bucatile de paine cu putin ulei de masline si rasnim sare peste ele. Le intoarcem cu ajutorul unei furculite de pe o parte pe alta.


Servim supa crema stropita cu putin ulei de masline si cu crutoane sarate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Aletta 1

08.02.2017, 13:55

CristyGheorghe 1

25.04.2017, 11:13

Ancutsa 1

11.12.2017, 13:55

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa poloneza cu mazare verde