Supa crema de rosii

de AndrutzaP in Supe, 4 Mai 2016 | 985 vizualizari

 

Supa de rosii sau "zupa pomidorowa" este o supa specifica bucatariei poloneze. Se serveste cu taitei sau orez.
Noi preferam varianta cu taitei. De obicei eu o gatesc numai toamna deoarece atunci sunt rosiile bune, zemoase si foarte gustoase. Am incercat acum varianta cu rosii intregi, decojite la conserva si...a mers.
Va las sa o incercati, cu spor.
P.S-este supa preferata de iubitul meu.

 

INGREDIENTE

  • 2.4 kg rosii decojite si conservate
  • 2 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 cepe mici
  • 1 fir de ceapa verde mai mare ( sau 2 mai mici)
  • 1 ardei gras
  • 3 "cuiburi" de taiteti
  • 1 legatura leustean
  • sare si piper
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Modul de preparare al acestei supe este foarte usor.


Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert.


Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din conserva si mai fierbeti pana sunt fierte foarte bine toate ingredientele.


Separat, fierbeti taiteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.


Legumele strecurate de zeama (nu aruncati zeama) se maruntesc in blender pana ce capata o consistenta cremoasa.


Puneti crema de legume intr-o oala si completati cu zeama pastrata pana ajungeti la consistenta dorita.


Puneti oala pe foc, adaugati taiteii fierti si mai lasati sa dea 2-3 clocote.


Potriviti de sare si piper. Dupa ce ati stins focul adaugati legatura de leustean tocata marunt.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Puteti folosii rosii proaspete, dar sa fie coapte si zemoase.

2

Daca nu preferati varianta cremoasa a supelor, puteti pasa legumele mai mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

noiinbucatarie 1

04.05.2016, 16:45

Bunica 1

04.05.2016, 16:51

Bună,bună!

AndrutzaP 1

04.05.2016, 16:56

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii