Suzette

de Sorinnaa in Prajituri, 18 Oct 2013 | 4987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 80 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suzette:

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in aluat, amestecand usor, pana se incorporeaza.

La final adaugam nuca macinata si amestecam usor. Turnam aluatul in tava tapata cu hartie de copt si coacem la foc potrvit, pana se aureste usor deasupra. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.

Crema: Batem ouale cu zaharul pe baie de abur pana devine spuma. Amestecam la foc mic tot pe baie de abur pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam la racit. Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua si mixam.

Intindem crema pe blatul racit.

Pentru ornat: Caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine.

Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit. Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu ciocanul de snitele. Presam nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Suzette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

19.10.2013, 22:09

Bine ai venit

laura_n 1

20.10.2013, 14:14

imi place prajitura bun venit

Aurelia 07_07 1

20.10.2013, 14:31

Am si eu reteta dar nu am mai facut-o de multi ani .Pot spune ca este super buna

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun