Prajitura cu blat din albusuri

de pity19 in Prajituri, 2 Mai 2014 | 6903 vizualizari

 

M-am uitat la mai multe retete astazi , si m-am jucat putin cu ingredientele , am pus gramaje mai mari , am mai pus si ingrediente ce mi-au venit in minte ... :)) Oricum sunt foarte mandra de rezultat! :)

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri zahar pentru blat
  • 6 linguri zahar pentru crema
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri nuca macinata
  • topping ptr desert de ciocolata
  • ciocolata alba menaj
  • ornamente menaj ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat din albusuri:

Blatul: Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam cate o lingura de faina , amestecand continuu , nuca macinata si praful de copt. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul, dam la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute la foc mediu ;

Crema de galbenusuri : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul , adaugam laptele amestecand usor, dam cratita cu crema la foc mic , pentru a se ingrosa, amestecand continuu!

Luam de pe foc si lasam la racit , dupa care amestecam cu frisca pe care am mixat-o , punem 2 linguri esenta de vanilie si amestecam bine ;

Intindem crema pe blat , peste care adaugam toppingul de ciocolata , intindem cu un cutit fara sa apasam , ornam cu ornamentele de ciocolata si ciocolata alba data pe razatoare;

Lasam la frigider 30 de minute . Scoatem si punem la loc racoros pana a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie