Prajitura cu blat din albusuri

de pity19 in Prajituri, 2 Mai 2014 | 4561 vizualizari

 

M-am uitat la mai multe retete astazi , si m-am jucat putin cu ingredientele , am pus gramaje mai mari , am mai pus si ingrediente ce mi-au venit in minte ... :)) Oricum sunt foarte mandra de rezultat! :)

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri zahar pentru blat
  • 6 linguri zahar pentru crema
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri nuca macinata
  • topping ptr desert de ciocolata
  • ciocolata alba menaj
  • ornamente menaj ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat din albusuri:

Blatul: Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam cate o lingura de faina , amestecand continuu , nuca macinata si praful de copt. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul, dam la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute la foc mediu ;


Crema de galbenusuri : Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul , adaugam laptele amestecand usor, dam cratita cu crema la foc mic , pentru a se ingrosa, amestecand continuu!


Luam de pe foc si lasam la racit , dupa care amestecam cu frisca pe care am mixat-o , punem 2 linguri esenta de vanilie si amestecam bine ;


Intindem crema pe blat , peste care adaugam toppingul de ciocolata , intindem cu un cutit fara sa apasam , ornam cu ornamentele de ciocolata si ciocolata alba data pe razatoare;


Lasam la frigider 30 de minute . Scoatem si punem la loc racoros pana a doua zi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bunica 1

02.05.2014, 20:13

Buna rau!

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2014, 21:45

Frumos rezultat!

Rocsi 1

03.05.2014, 19:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Pacatul Dulce"