Desert prajitura Alba ca Zapada

de lucy2002 in Prajituri, 3 Feb 2020 | 518 vizualizari

 

Prajitura copilariei! :X
 

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • un praf de sare
  • 500-550 gr faina alba (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 gr unt cu 82% grasime
  • sucul de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca Zapada:

FOI


In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare. Lasam coca sa se odihneasca 30-40 minute, dupa care o impartim in patru parti. Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem cat mai subtire pe dosul tavii. Intepam foaia cu frurculita din loc in loc si introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160C pentru 10-12 minute. Folosim acelasi procedeu la toate foile.


CREMA


Intr-o cratita amestecam faina, amidonul, zaharul si praful de sare cu putin lapte pana pentru a evita cocoloasele si o punem pe foc. Adaugam si restul de lapte si cu ajutorul unui tel para amestecam continu pana se ingroasa crema, mai lasam 3-4 minute si oprim focul. Adaugam coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Dupa ce crema a ajuns la temperatura camerei, adaugam untul taiat cubulete si mixam bine pana la omogenizare.


ASAMBLARE


Impartim crema in trei parti egale.


Luam prima foaie si o punem in tava, punem crema pe ea si o intindem uniform, revenim cu cealalta foaie si cu crema si tot asa si cu celelate foi. Peste prajitura punem o folie alimentara si o greutate pe ea un tocator si dam prajitura la rece pana a doua zi.


A doua zi o portionam si o presaram cu zahar pudra vanilat.






Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

lucy2002 1

04.02.2020, 20:24

Mulțumesc Dantes!

Rocsi 1

05.02.2020, 19:51

Este una din prajiturile mele preferate si as servi oricand cateva bucati!

lucy2002 1

06.02.2020, 20:20

Mulțumesc Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

Placinta creata

de Lau 9

pe 07.04 la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

pe 07.04 la 22:40

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar