desert cheesecake marmorat cu ciocolata

de vio_dreams in Prajituri, 10 Sep 2013 | 200477 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa cheesecake-urile coapte, insa cele preparate la rece sunt irezistibile. Cel de astazi e absolut divin si provoaca dependenta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Crema de vanilie:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert cheesecake marmorat cu ciocolata:

Blat: Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.

Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece.

Crema de ciocolata: Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se racoreasca si adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Crema de vanilie: Batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si il asezam pe un platou. Asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Punem apoi cremele, alternandu-le. Incepem mai intai cu crema de vanilie pentru a crea contrast intre blat si crema.

Facem deasupra dungi cu o furculita pentru a crea aspectul de marmorare. Dam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu atentie.

Taiem felii cu un cutit bine ascutit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "desert cheesecake marmorat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

sweetface_f 1

14.02.2016, 10:53

O prajitura foarte buna! Am facut-o intr-o forma rotunda de tort de 26 cm. Data viitoare insa voi folosi mai putina gelatina la crema - 4 foi de gelatina la fiecare crema.
Multumesc.

jolygina 1

15.05.2016, 00:21

arata super

Carmen 1

05.04.2017, 15:58

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 08:38

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

pe 08.09 la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

pe 08.09 la 10:09

Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

pe 08.09 la 10:03

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ovaz