T Bone Steak la gratar

de BuburuzaBubu in Vita, 1 Mai 2012 | 14639 vizualizari

 

De 1 Mai ce poate fi mai bun decat o mare bucata de carne :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati T Bone Steak(sa fie min 3 cm gros)
  • 1-2 crenguta rosmarin
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei masline
  • 4-6 felii de ananas proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA T Bone Steak la gratar:

Se amestecă uleiul de masline cu rozmarin şi usturoi pisat  şi marinati carnea 12 de ore in frigider. Din cand in cand intoarcem bucata de carne daca o punem intr-un vas sau se poate pune intr-o punga sigilata in frigider. Inainte se punem carnea pe gratar, se lasa 30 min la temperatura camerei.

Punem friptura pe un gratar bine incins si prajim pe ambele parti aproximativ 4- 8 minute(depinde cum il vreti Rare sau Mediu Rare) Cand il intoarcem il ungem cu marinata (intoarcem carnea folosind un cleste sau o spatula,nu se inteapa cu furculita). Dupa il impachetam in folie de aluminiu si il lasam asa cca 5 minute.  Adăugati sare şi piper chiar inainte de servire. 

Se pun pe gratar felii proaspete de ananas de 1 cm grosime si le prajim cate 3 min pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "T Bone Steak la gratar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vacuta