Tacos cu sos de branza

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2017 | 4270 vizualizari

 


O reteta foarte la moda in acest moment, facuta la cererea fiului meu :) Nu vazusem pana acum, de obicei, tacos este o mâncare specific mexicană. Noutatea si diferenta este sosul de branza/cascaval si cartofii prajiti la interior.
Este un "sandwich" foarte apreciat, pentru masa de pranz, in zona orasului Lyon din Franta si in imprejurimi. 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/tacos-cu-sos-de-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 6 tortillas/lipii -reteta de casa aici
  • 300 g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 2 jumatati de piept de curcan sau pui
  • 1 ardel rosu
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1/2 pahar cu apa
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri ulei vegetal
  • paprika, piment

sosul de branza :

  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 felii de branza tip cheddar
  • sare si piper

Alte ingrediente:

  • sosuri dupa gust : alb, ketchup, american…
  • cartofi prajiti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tacos cu sos de branza:

Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte.

Curatati si tocati marunt ceapa.

Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute.


Asezonati: sare, piper piment, adaugati ardeiul taiat bucatele si reveniti totul timp de 5 minute. Adaugati bulionul diluat in 1/2 de pahar de apa calda si gatiti la foc potrivit, pana scade toata apa si pana obtineti un amestec bine legat.

Luati de pe foc, adaugati smantana. si amestecati.

 

Praparati sosul cu branza : 

Incalziti smantana. Cand este fierbinte, adaugati cascavalul ras si feliile de cheddar in bucatele.

Amestecati bine, pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.

Dati un tur de piper.

Tartinati o foaie de tortilla cu sosul dorit.

Puneti carnea tocata, cativa cartofi prajiti, carnea de pui si 2 linguri de sos.

Inchideti tortilla in forma de pachetel.

Puneti-o la incalzit intr-o tigaie grill, incinsa, timp de 5 minute pe fiecare parte.

Serviti-le fierbinti cu cartofi prajiti sau cu o salata verde asezonata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tacos cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos