Tacos cu sos de branza

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Apr 2017 | 330 vizualizari

 


O reteta foarte la moda in acest moment, facuta la cererea fiului meu :) Nu vazusem pana acum, de obicei, tacos este o mâncare specific mexicană. Noutatea si diferenta este sosul de branza/cascaval si cartofii prajiti la interior.
Este un "sandwich" foarte apreciat, pentru masa de pranz, in zona orasului Lyon din Franta si in imprejurimi. 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/tacos-cu-sos-de-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 6 tortillas/lipii -reteta de casa aici
  • 300 g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 2 jumatati de piept de curcan sau pui
  • 1 ardel rosu
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1/2 pahar cu apa
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri ulei vegetal
  • paprika, piment

sosul de branza :

  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 felii de branza tip cheddar
  • sare si piper

Alte ingrediente:

  • sosuri dupa gust : alb, ketchup, american…
  • cartofi prajiti
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tacos cu sos de branza:

Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte.


Curatati si tocati marunt ceapa.


Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute.




Asezonati: sare, piper piment, adaugati ardeiul taiat bucatele si reveniti totul timp de 5 minute. Adaugati bulionul diluat in 1/2 de pahar de apa calda si gatiti la foc potrivit, pana scade toata apa si pana obtineti un amestec bine legat.


Luati de pe foc, adaugati smantana. si amestecati.



Praparati sosul cu branza :


Incalziti smantana. Cand este fierbinte, adaugati cascavalul ras si feliile de cheddar in bucatele.


Amestecati bine, pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.


Dati un tur de piper.


Tartinati o foaie de tortilla cu sosul dorit.


Puneti carnea tocata, cativa cartofi prajiti, carnea de pui si 2 linguri de sos.


Inchideti tortilla in forma de pachetel.


Puneti-o la incalzit intr-o tigaie grill, incinsa, timp de 5 minute pe fiecare parte.


Serviti-le fierbinti cu cartofi prajiti sau cu o salata verde asezonata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tacos cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

miki_a 1

03.04.2017, 15:06

Interesant și buuuuuun!

dantes 1

03.04.2017, 17:13

Bun!

Rocsi 1

03.04.2017, 19:34

Vreau si eu un tacos cald! Mai ai?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de iepure in sos de vin si masline