Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei

de Doralinda in Pt. paste, 12 Mai 2013 | 3306 vizualizari

 

Pastele chiar nu erau pe lista mea, dar de cand mi-am cumparat o carte de bucate al unui chef renumit din Grecia, mi-am schimbat parerea!!! Daca veti incerca cateva din retetele mele, veti intelege de ce.....:)
Aceasta reteta a e atat de simpla, pe atat de sanatoasa! Nu credeam ca voi putea manca dovlecei cruzi! Si totusi.......

 

INGREDIENTE

  • 500 gr tagliatele
  • 300 gr rosii chery
  • 2 bucati de branza mozzarela
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • Ptr pesto din dovlecei aveti nevoie :
  • 5 dovlecei taiati bucati mici
  • 1 ceasca (de cafea) de branza parmezan ras
  • jumatate ceasca(aceiasi cu care ati masurat parmesanul) ulei masline
  • 2 bucati usturoi
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 linguri patrunjel tocat marunt
  • 3 linguri menta proaspata tocata maru t
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei:

Taiati rosiile in doua, puneti-le intr-un vas rezistent la cuptor si stropiti cu putin ulei de masline, sare si piper si lasati sa se rumeneasca la cuptorul incins in prealabil la 220C ptr cca 12 min.


Ingredientele ptr pesto din dovlecei, puneti-le intr-un mixer si tocati-le pana devine aproape ca un pureu. Fierbeti tagliatelele in apa sarata in timpul indicat pe cutie, apoi cand sunt gata, le strecurati. Puneti pesto din dovlecei intr-un vas adanc, pe foc, si cand s-a incalzit, adaugati si tagliatelele fierte si amestecati. Puneti apoi rosiile si mozzarela taiata in bucati mici, si amestecati din nou dupa care e gata de servit!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Parmesan puteti sa puneti mai mult daca va place gustul mai puternic!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Doralinda 1

12.05.2013, 23:20

Danakarin, azi am luat pauza din bucatarie!!? Reteta am postat-o ieri seara!

Doralinda 1

12.05.2013, 23:21

Geanina

nadea68 1

26.06.2013, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu rosii si ciuperci