incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie
Adaugati carnea tocata si prajiti-o pina cind devine peste tot maronie, amestecind din cind in cind. Adaugatu faina si caliti-o timp de 1 minut, amestecind.
Adaugati ciupercile, rosiile, pasta de rosii, bulionul, vinul, verdeata uscata si condimentele, amestecind continuu pentru omogenizare
lasati sa dea in clocot, apoi micsorati focul, acoperiti tigaia si lasati compozitia sa fiarba aproximativ o ora, amestecind din cind in cind, pina cind carnea este fiarta si sosul e scazut bine. Daca doriti, lasati tigaia descoperita si mariti putin focul timp de 15-20 de minute inainte de a se termina timpul de fierbere, pentru a se ingrosa sosul putin mai mult.
Serviti fierbinte
Variante: In locul carnii de vita, puteti folosi carne slaba de miel sau de porc. In locul vinului rosu, puteti pune mai mult bulion
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bolognez" nu uita sa-i faci un review.