Sos bolognez

de Bucataras in Pt. paste, 23 Mai 2009 | 14383 vizualizari

 

Serviti cu paste fierbinti, presarati cu parmezan ras

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe rosii tocate marunt
  • 1 morcov tocat marunt
  • 2 lujeri de telina tocati marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 500 gr carne slaba tocata
  • 1 lingura faina
  • 225 gr ciuperci taiate felii
  • 400 gr rosii tocate din conserva
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 300 ml supa de carne
  • 300 ml vin alb/rosu sec
  • 2 lingurite condimente italiene verdeturi
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bolognez:

  1. incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie
  2. Adaugati carnea tocata si prajiti-o pina cind devine peste tot maronie, amestecind din cind in cind. Adaugatu faina si caliti-o timp de 1 minut, amestecind.
  3. Adaugati ciupercile, rosiile, pasta de rosii, bulionul, vinul, verdeata uscata si condimentele, amestecind continuu pentru omogenizare
  4. lasati sa dea in clocot, apoi micsorati focul, acoperiti tigaia si lasati compozitia sa fiarba aproximativ o ora, amestecind din cind in cind, pina cind carnea este fiarta si sosul e scazut bine. Daca doriti, lasati tigaia descoperita si mariti putin focul timp de 15-20 de minute inainte de a se termina timpul de fierbere, pentru a se ingrosa sosul putin mai mult.
  5. Serviti fierbinte

Variante: In locul carnii de vita, puteti folosi carne slaba de miel sau de porc. In locul vinului rosu, puteti pune mai mult bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bolognez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna