Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru praz:
  • 5 tulpini praz, spalate bine si tocate
  • 3 lingurite unt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 pahar mic de vin alb
  • sare/piper
  • 500 ml supa de pui bio
  • 12 fasii Parma ham
  • Pentru tagliatelle:
  • 500 grame foi de lasagna proaspete
  • faina
  • 2 maini parmeazan ras plus extra pentru servit
  • Pentru pangratatto:
  • Cateva ciuoerci porcini uscate
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 ciabatta, mai veche sau pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini:

Se incalzeste putin ulei de masline si 1 lingurita de unt intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, cimbrul si prazul. Se amesteca astfel incat prazul sa fie invelit in ulei. Se adauga vinul, sare, piper si supa. Se acopera complet cu fasii de Parma, se acopera si se gateste la foc mic 25-30 de minute.


Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ciupercile si ciabatta pana arata ca un pesmet.


Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza usturoiul si rozmarinul pentru 1 minut, apoi se adauga pesmetul. Se prajeste pana devine auriu avand grija sa nu se arda. Se scoate pe un prosop de hartie, se indeparteaza usturoiul si rozmarinul si se lasa la racit.


Se aseaza foile de lasagna unele langa altele. Se presara cu faina, apoi se aseaza unele peste altele. Se taie in fasii de 1,5-2 cm grosime.


Se fierb in multa apa sarata, 1-2 minute.


Se indeparteaza fasiile de parma din tigaia cu praz si se toaca , apoi se adauga inapoi in tigaie. Se adauga sare, piper si parmezan, plus restul de unt.


Se scurg pastele pastrand o parte din apa in care au fiert si se adauga in tigaia cu praz, adaugand putin din apa, pentru a obtine o consistenta cremoasa.


Se servesc pastele presarate cu pangratatto crocant si parmezan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

miki_a 1

14.09.2015, 11:47

Delicios!

Gherca Daniela 1

14.09.2015, 12:01

Gicuta69 1

14.09.2015, 14:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!