Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver

de anca_rm in Jamie Oliver, 30 Iul 2014 | 2953 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si usor de facut , dar cam mica . Daca sunt mai multe guri care trebuie sa ajunga la cate o felie atunci trebuie sa faceti doua portii.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar (7 linguri)
  • prune taiate pe jumate (cat sa acopere tava ,)
  • 3 oua
  • 100 gr faina (5 linguri)
  • 40 gr faina de malai (2 linguri)
  • 1 lingura cacao (optional)
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver:

Incalzim cuptorul la 180 grade .


Intr-o tava de diametru de 20 cm , punem 50 gr unt pe ochiul de aragaz . Tava trebuie sa reziste la cuptor . Eu am folosit o tava de tarta termorezistenta . Cand untul este topit adaugam 100 gr zahar si 1 lingura de apa si lasam pe foc cam 5 minute pana devine un sirop dens.


Prunele spalate si taiete in jumate le punem in sirop si avem grija sa ajunga cu toate partile in sirop . Le aranjam in asa fel incat sa fie toata tava acoperita cu prune . Lasam deoparte .


Separam galbenusurile de albusuri.


Intr-un vas punem untul ramas si il batem impreuna cu restul de zahar . Cand avem o spuma si nu se mai simte zaharul adaugam pe rand cate un galbenus de ou , amstecand bine dupa fiecare . Cand am termninat de adaugat galbenusrile punem faina , faina de malai si cacao daca doriti . Omogenizam si punem deoparte.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare . Adaugam albusurile peste partea cu faina , amestecam usor si turnam totul peste prune. Nivelam avand grija sa nu deranjam prunele , iar deasupra rupem bucatele de ciocolata .


Dam la cuptorul incins pentru 35-40 minute.



 

TIPS-URI

1

serviti cu frisca sau cu inghetata

2

daca nu puneti cacao atunci adaugati inca o lingura de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bunica 1

30.07.2014, 16:05

Aromata este gata!

Rocsi 1

30.07.2014, 21:19

Bunatate!

babi5 1

28.10.2014, 09:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si nuci