Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver

de anca_rm in Jamie Oliver, 30 Iul 2014 | 6888 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si usor de facut , dar cam mica . Daca sunt mai multe guri care trebuie sa ajunga la cate o felie atunci trebuie sa faceti doua portii.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar (7 linguri)
  • prune taiate pe jumate (cat sa acopere tava ,)
  • 3 oua
  • 100 gr faina (5 linguri)
  • 40 gr faina de malai (2 linguri)
  • 1 lingura cacao (optional)
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver:

Incalzim cuptorul la 180 grade .

Intr-o tava de diametru de 20 cm , punem 50 gr unt pe ochiul de aragaz . Tava trebuie sa reziste la cuptor . Eu am folosit o tava de tarta termorezistenta . Cand untul este topit adaugam 100 gr zahar si 1 lingura de apa si lasam pe foc cam 5 minute pana devine un sirop dens.

Prunele spalate si taiete in jumate le punem in sirop si avem grija sa  ajunga cu toate partile in sirop . Le aranjam in asa fel incat sa fie toata tava acoperita cu prune . Lasam deoparte .

Separam galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas punem untul ramas si il batem impreuna cu restul de zahar . Cand avem o spuma si nu se mai simte zaharul adaugam pe rand cate un galbenus de ou , amstecand bine dupa fiecare . Cand am termninat de adaugat galbenusrile punem faina , faina de malai si cacao daca doriti . Omogenizam si punem deoparte.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare . Adaugam albusurile peste partea cu faina , amestecam usor si turnam totul peste prune. Nivelam avand grija sa nu deranjam prunele , iar deasupra rupem bucatele de ciocolata .

Dam la cuptorul incins pentru 35-40 minute.

 

 

TIPS-URI

1

serviti cu frisca sau cu inghetata

2

daca nu puneti cacao atunci adaugati inca o lingura de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu pere