Tagliatelle cu pui

de Irina in Pui, 24 Feb 2015 | 2601 vizualizari

 

Cand am pregatit tagliatellele cu pui, aveam in cap o mancare chinezeasca. Suntem fani, ne place jocul de culori din farfurie si faptul ca o gatim extrem de rapid. Plus ca, datorita timpului scurt de preparare la foc, e o mancare sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui
  • 2 morcovi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2 felii ghimbir proaspat
  • sare
  • sos de soia
  • sos dulce-picant
  • ulei de masline extravirgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui:

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi.  Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri.

Am curatat legumele, dupa care le-am taiat: morcobii rondele oblice, ceapa ca pe niste bastonase, usturoiul pe lungime, iar ghimbirul l-am tocat marunt.

Am pus wok-ul la incins, la foc iute si am adaugat ulei. Am pus intai usturoi si ghimbir si am amestecat, dupa care am adaugat carnea de pui. Am lasat-o pana s-a facut pe toate partile si am scos-o intr-un bol.

In uleiul ramas in wok am pus ceapa si morcovul la calit, pret de 2 minute, am adaugat carnea peste si am condimentat cu sare.

Tot acum am adaugat sosul de soia si sosul dulce-iute, am amestecat cat sa se intrepatrunda aromele si am oprit focul. 

Puteti pune carnea cu sosul si legumele peste paste si sa le amestecati. Sau, daca preferati, le lasati separat si in momentul cand le serviti adaugati peste o mana de paste puiul cu legume.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

25.02.2015, 19:34

Rapid si delicios!

Bya Ralu 1

27.02.2015, 19:31

bune

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:12

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpite de pui cu bacon si legume la cuptor