Tagliatelle cu sos de ardei copti

de Miha in Paste, 21 Iul 2010 | 6485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • Pentru sos:
  • 500 g ardei copti
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de ardei copti:

Paste:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Sosul:

Ardeii, ardeiul iute si rosiile se coc pe gratar.

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga pe rand rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii taiati fasii si ardeiul iute cubulete. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai dau cateva clocote.

Pastele se fierb in apa cu sare timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa si amesteca in sos.

Sosul acesta l-am incercat si cu gratar de pui. E delicios, merita incercat. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

22.07.2010, 22:56

Te cred , Miha, sucul acela de la ardeii copti e o nebunie !

mena29 1

23.07.2010, 15:57

Nota cinci din doua voturi,reteta merita zece cu felicitari

Corinuta 1

24.07.2010, 00:26

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci