Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri

de paprikaandcinnamon in Paste, 24 Oct 2015 | 426 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de paste si cum sunt mare iubitoare de lactate era si normal sa fac paste cu sos de branza.

 

INGREDIENTE

  • Tagliatelle (pentru 4 portii)
  • 200g branza topita (eu am folosit cuburi de 100g de la hochland, varianta cu smantana)
  • 500g ciuperci champignon proaspete (sau o conserva mare de ciuperci)
  • 1/2 cana lapte
  • 200g smantana 12%
  • 50g telemea sarata (optional)
  • 50g jumeri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri:

Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau fermentate.


Dupa ce s-au fiert ciupercile, punem intr-un vas apa la fiert pentru tagliatelle. Cand da apa in clocot punem pastele la fiert si le lasam conform instructiunilor.


Tocam ciupercile nu foarte marunt.


Punem pe foc vasul in care vom face sosul (de preferat sa fie teflonat pentru ca nu se lipeste branza de el). Eu am folosit woc-ul pentru ca e teflonat si imi place ca sa face mancarea usor in el.


Punem in vas branza topita si laptele si amestecam pana ce se optione o pasta omogena.


Adaugam ciupercutele, smantana si telemeaua si amestecam.


Cand sosul s-a omogenizat, il luam de pe foc.


Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le adaugam peste sos.


Se servesc cu cateva bucatele de jumeri pe deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Jumerile eu le-am facut pe loc dintr-o bucatica de slanina pentru ca nu aveam jumeri in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu cod, capere si smantana