Tagliatelle cu ton si hribi

de simona72 in Paste, 11 Mar 2019 | 249 vizualizari

 

Ador ciupercile si-mi place maxim pestele. Am combinat padurea cu marea si rezultatul a fost unul absolut minunat. Am folosit hribi de la congelator, iar pentru peste am folosit ton din conserva.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr tagliattele cu ou
  • 150 gr hribi congelati
  • 60 gr ton in saramura
  • 2 felii bacon
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml vin alb demisec
  • 50-70 ml apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat fin
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat fin
  • Zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ton si hribi:

Pentru inceput ne pregatim ingredientele, le scoatem din frigider si le punem la indemana.


Avem grija sa citim timpul de fierbere de pe ambalajul pastelor. Este important pentru ca vom fierbe pastele in apa cu sare doar jumatate din timpul indicat pe ambalaj. La mine scria 6 minute, deci le-am fiert 3 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.


Pentru sos: intr-o tigaie teflonata se pun feliile de bacon la foc mic. Se prajesc pe ambele parti pana grasimea se topeste si ele devin crocante. Se scot pe servetele absorbate, iar in grasimea din tigaie se adauga putin ulei si unt. Se caleste ceapa tocata fin si usturoiul. Se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa pana ceapa s-a inmuiat. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade la jumatate. Se adauga ciupercile, 50 ml apa, se pune capac si se lasa la foc mic pana ciupercile sunt facute. Urmeaza sa punem smantana, sare si piper proaspat rasnit, patrunjelul si busuiocul tocate marunt si tonul din conserva. Se amesteca usor, se pun pastele scoase cu un cleste direct din oala in care au fiert. Se amesteca usor cu clestele, se pune capacul si se mai lasa 4-5 minute, pana pastele sunt fierte. Al dente sau mai bine fierte, dupa cum ne place. Pastele se servesc imediat cu mare pofta, stropite cu putina zeama de lamaie, cu bacon prajit si frunze de busuioc. Sa va fie de folos!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ton si hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ksenya 1

14.03.2019, 10:42

pe gustul meu!

dantes 1

14.03.2019, 17:32

Bune!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:22

Am facut si eu inainte sa intram in post. Le-au devarat ai mei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton