Tagliatelle cu ton si hribi

de simona72 in Paste, 11 Mar 2019 | 3545 vizualizari

 

Ador ciupercile si-mi place maxim pestele. Am combinat padurea cu marea si rezultatul a fost unul absolut minunat. Am folosit hribi de la congelator, iar pentru peste am folosit ton din conserva.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr tagliattele cu ou
  • 150 gr hribi congelati
  • 60 gr ton in saramura
  • 2 felii bacon
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml vin alb demisec
  • 50-70 ml apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat fin
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat fin
  • Zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ton si hribi:

Pentru inceput ne pregatim ingredientele, le scoatem din frigider si le punem la indemana.

Avem grija sa citim timpul de fierbere de pe ambalajul pastelor. Este important pentru ca vom fierbe pastele in apa cu sare doar jumatate din timpul indicat pe ambalaj. La mine scria 6 minute, deci le-am fiert 3 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Pentru sos: intr-o tigaie teflonata se pun feliile de bacon la foc mic. Se prajesc pe ambele parti pana grasimea se topeste si ele devin crocante. Se scot pe servetele absorbate, iar in grasimea din tigaie se adauga putin ulei si unt. Se caleste ceapa tocata fin si usturoiul. Se adauga cate putina apa fierbinte si se lasa pana ceapa s-a inmuiat. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana scade la jumatate. Se adauga ciupercile, 50 ml apa, se pune capac si se lasa la foc mic pana ciupercile sunt facute. Urmeaza sa punem smantana, sare si piper proaspat rasnit, patrunjelul si busuiocul tocate marunt si tonul din conserva. Se amesteca usor, se pun pastele scoase cu un cleste direct din oala in care au fiert. Se amesteca usor cu clestele, se pune capacul si se mai lasa 4-5 minute, pana pastele sunt fierte. Al dente sau mai bine fierte, dupa cum ne place. Pastele se servesc imediat cu mare pofta, stropite cu putina zeama de lamaie, cu bacon prajit si frunze de busuioc. Sa va fie de folos!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ton si hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

14.03.2019, 20:22

Am facut si eu inainte sa intram in post. Le-au devarat ai mei!

Bya Ralu 1

28.09.2019, 00:29

cat de bune sunt

Rahela Velicu 1

30.11.2021, 15:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu ton