Tahini (pasta de susan)

de Valclaudia in Sosuri, 15 Aug 2015 | 3787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g susan alb
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini (pasta de susan):

Susanul se prajeste foarte putin la foc mic intr-o tigaie intinsa.

Nu trebuie sa isi schimbe culoarea, trebuie doar sa se usuce, sa devina crocante.

Dupa ce se racesc, punem semintele de susan prajite intr-un vas si le zdrobim cu mixerul vertical pana obtinem o pasta foarte groasa.

Adaugam sare dupa gust si diluam pasta de susan adaugand uleiul de masline in fir subtire si mixand incontinuu.

Se poate folosi la salate sau la pasta de naut (hummus).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pastreaza la frigider intr-un borcanel inchis ermetic pana la 3 saptamani

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahini (pasta de susan)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de merişoare