Taitei de casa cu varza

de Kori in Paste, 11 Oct 2011 | 5418 vizualizari

 

E o reteta foarte obisnuita in zona mea (crisana) si e preferata fetitei mele. Se face simplu doar cu varza (buna de post si foarte gustoasa si asa) dar eu am adaugat si sunculita taraneasca, sa vad cum iese. Foarte buna a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • taitei lati (o punga de 400 gr, daca folositi din comert)
  • 1 varza mai mare
  • 5-6 felii de sunculita taraneasca
  • 4-5 linguri ulei pt calit
  • piper
  • sare 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa cu varza:

Am fiert taiteii mei de casa (din reteta anterioara) in apa cu sare aprox 15 minute. Cei din comert se fierb conform instructiunilor de pe pachet. 

Am taiat varza fidelute cat de subtiri posibil, am sarat-o si am lasat-o sa stea asa cateva minute.Apoi am adaugat piper (mult ca noua asa ne place) si am calit-o foarte bine intr-o cratita cu 4-5 linguri de ulei. Cand a fost aproape gata am adaugat feliile de sunculita taiate bucatele mici si am mai lasat sa se caleasca pana a fost gata si varza si sunculita.

Apoi se amesteca varza cu taiteii scursi bine de apa si gata.

Sunt deliciosi! Fiica-mea sustine ca sunt mai buni fara sunculita, dar baietii au apreciat sunculita :)

TIPS-URI

1

nu se adauga apa la varza in timpul calirii

2

se amesteca mereu sa nu se prinda varza

3

piperul este foarte important la reteta asta

4

se tine cont de faptul ca varza scade la calire foarte mult (ramane cam o treime)

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dentistutza 1

14.10.2011, 19:24

ador taieteii cu varza...ai tai sunt grozavi dar si eu sunt solidara cu fetita ta: mai buni sunt fara sunculita!!!!

Laura Alexia 1

17.10.2011, 11:55

mancarea mea preferata taietei cu varza.mununat.felicitari

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:40

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de casa cu pui si ciuperci