Tăitei de orez cu lapte

de carmenvlad in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 4059 vizualizari

 

Vrei sa pregatesti ceva usor pentru seara, dar esti deja obosita dupa servici, temele copiilor trebuie verificate si ai multe alte probleme de rezolvat pana soseste ora de culcare. Iti recomand doua retete usor de facut dar consistente si delicioase si ale caror ingrediente sigur le ai in casa.
Mancare de mazare si fasole verde (15.01.2011)
Taitei de orez cu lapte

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte dulce
  • 200 g tăitei de orez (sau alti tăitei)
  • 3-4 linguri de zahăr
  • Coaja rasă de la o lamîie
  • Scortisoară
  • Ciocolată rasă
  • Lamîie confiată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăitei de orez cu lapte:

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand este aproape fiert se adaugă tăiteii sfărîmati. Se amestecă bine si se fierb 10-15 minute la foc mic. Se adaugă zahărul si coaja de lamîie si se mai lasă 2-3 minute să se dizolve zahărul .Se opreste focul, se acoperă cu un capac si se lasă inca 2-3 minute să absoarbe tăiteii tot laptele.

Se pun in cupe de inghetată sau in castroane mici de compot. Fiecare cupă este ornată dupa preferinte, cu ciocolată rasă, cu scortisoară sau cu fructe confiate (eu am avut coajă de lamîie confiată).

Timpul de preparare aproximativ 30 de minute.

Din această compozitie ies 4 cupe.

Este un desert delicios, usor de preparat si contine ingrediente care se găsesc in aproape orice bucătarie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tăitei de orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

RuxyRux 1

28.01.2011, 23:10

Da daaa...deliciu ...si-mi aminteste de copilarie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt cu seminte de pin