Tajina de pui cu lamai murate

de -Miti- in Pui, 28 Mai 2011 | 2356 vizualizari

 

Chiar daca nu am avut o tajina,reteta Laurei Laurentiu mi s-a parut o reteta de incercat si ma bucur ca am facut-o!

 

INGREDIENTE

Ptr lamai murate

  • 3 lamai
  • 3 lingurite de sare de mare (cate una pentru fiecare lamaie)
  • 1 borcan
  • apa fiarta si racita

Tajina

  • 1 kg de pulpe (am folosit 5 pulpe superioare)
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm de ghimbir (am folosit congelat)
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 2 lamai murate
  • 100 gr masline (n-am avut verzi cum specifica reteta)
  • 5 linguri de masline extra virgin
  • sofran,un pliculet de 0,25 gr
  • 500 ml apa clocotita
  • sare,piper
  • coriandru proaspat (am folosit congelat)
  • 1/2 lamaie

Pentru cuscus: (cantitatile ptr o persoana)

  • O ceasca cu cuscus
  • O ceasca si jumatate de apa clocotinda
  • zaahtar,pentru deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de pui cu lamai murate:

Lamaile murate:



Se spala bine si se sterilizeaza borcanul.


Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja.


Se sterg bine si se taie in patru fiecare lamaie,avand grija sa nu taiati pana la capat.


Se pune o lingurita de sare in despicatura.( Am reusit sa pierd pozele,cred ca le-am sters de pe aparat inainte de a le downloada).


Se pun in borcan. Eu am folosit un borcan mai lunguiet si subtire unde au incaput perfect cele trei lamai.


Se toarna apa peste si se mai poate stoarce o jumatate de lamaie peste. La mine nu a fost nevoie ca a trebuit sa inghesui lamaile si s-au stors putin.


Aveti grija sa nu ramana bule de aer,am folosit un betisor pentru a am asigura ca nu ramane intre nici o bula.


Se inchide borcanul cu capacul si se pune la loc racoros si ferit de soare (camara la mine) pentru trei saptamani.


Tajina:



Se spala si se curata pulpele de piele.


Se taie ceapa in patru si se feliaza. Se taie si usturoiul in felii subtiri.


Se adauga uleiul in oala cu presiune sau orice oala daca nu aveti tajina sau kukta,cum ii zice la noi oalei cu presiune.


Cand s-a infierbantat se adauga bucatile de carne de pui.


Intre timp se da ghimbirul pe razatoare,nu trebuie decojit. Eu mereu imi congelez ghimbirul,il spal si il usuc cu un prosop de bucatarie de unica folosinta.


Se macina si coriandrul. Am adaugat in rasnita ,pe langa coriandru,si niste piper,bucati de usturoi si sare grunjoasa.


Si se pregateste sofranul. Luati apa clocotinda si puneti continutul plicului de sofran in ea.Eu am folosit sofran pudra,daca il aveti in forma naturala il puteti pisa putin. Aproape instantaneu ,apa se va colora.


Se adauga la pui,ghimbirul,coriandrul macinat,piperul,sarea,ceapa,usturoiul.


Dupa ce s-au calit putin se adauga si apa cu sofran si lamaile care in prelabil au fost feliate.


Se inchide capacul kuktei si se lasa cam 45 de minute din momentul in care incepe sa fluiere.


Dupa ce au trecut cele trei sferturi de ora,se ia kukta de pe foc,se ridica supapa de la oala cu presiune si cand a iesit tot aburul se scoate capacul.


Se adauga sucul de la lamaie(puneti dupa gust) si maslinele.


Tot acum se poate adauga si coriandrul tocat.


Se acopera cu capacul,se inchide supapa si se lasa vreo 10 minute sa stea sub abur.


Couscousul:


Aici va prezint metoda mea de a face cuscusul.


Se pune cuscusul intr-un bol.


Se adauga apa clocotinda.


Dupa ce apa e absorbita se amesteca cu furculita. Se repeta procesul din cand in cand in urmatoarele 5 minute.


Inainte de a servi se presara cu zaahtar.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de pui cu lamai murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

-Miti- 1

30.05.2011, 19:41

va multumesc tuturor m-am lasat dusa de val la reteta asta,nu o sa se mai intample

Bucataras Medi 1

30.05.2011, 19:55

am venit sa-mi iau portia .............

-Miti- 1

30.05.2011, 20:15

medi,orice ptr o sarma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu rulada de pui