Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

de Satisfyyourcravings in Retete Delikat, 12 Iul 2018 | 2845 vizualizari

 

Iata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". 
Pentru aceasta reteta am folosit amestecul de mirodenii Delikat- condimente pentru chiftele pentru ca toate ingredientele autentice folosite de Delikat pentru a crea acest produs, se gasesc si in bucataria marocana (de unde este inspirat acest preparat) si ofera un gust unic, delicios. 
Am adaugat chili pentru putin kick si iaurt pentru a balansa aromele. Sucul de lamaie aduce prospetime si pune in valoare ingredientele de calitate folosite pentru acest preparat.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame fasole alba fiarta (din conserva)
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • 1/2 pachet Delikat- condimente pentru chiftele
  • chili dupa gust
  • 16-20 rosii cherry
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • cateva masline negre (eu am folosit Kalamata)
  • Pentru servit:
  • paine
  • iaurt
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. 

Se adauga uleiul si untul in vasul unei tajine (sau oala cu fund dublu si capac) si se incalzeste la foc mic cateva minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa 5-6 minute pana cand acestea se inmoaie, acoperite de capac.

Se adauga mixul de condimente Delikat, chili, cimbrul si rosiile, se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa pana cand rosiile se inmoaie, 7-8 minute. Se indeparteaza cotorul rosiilor daca este nevoie, apoi se adauga fasolea, sucul de lamaie si maslinele si se mai lasa acoperite, inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga sare si piper dupa gust.

La final, se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu iaurt si paine pufoasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

14.07.2018, 23:13

Ce bunatate!

miki_a 1

15.07.2018, 06:29

Vasul este deosebit și sigur dă preparatului un aer și un gust oriental! Nu mai zic de condimentele folosite care au și ele meritul lor!

-Licurici- 1

15.07.2018, 07:14

O bunatate!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor