Tajine de pui cu masline

de Sylvia in Pui, 16 Aug 2010 | 4381 vizualizari

 

De cand mi-am luat vasul am mai testat ceva retete dar nu am reusit sa postez din lipsa de timp, ca idee asa cum va spuneam la alte retete prefer mancarea facuta la cuptor pentru ca mi se pare simplu de facut, mai aromata si aspectuasa si nu trebuie supravegheata tot timpul.

 

INGREDIENTE

Pentru  tajine de pui cu masline avem nevoie de

  • un pui de casa , puiul fermier de aici din Franta

In plus mai avem nevoie de

  • o mana  de masline negre,
  • cateva   tije de telina taiate bucati de 2-3 cm,
  • un morcov taiat bucatele,
  • o lingura de ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita de curcuma, 
  • o lingurita de condiment Raz el Hanout ( un condiment specific care are il compozitie curcuma, chimen, sare, fenicul, coriandru, ardei, usturoi, ghimbir ),
  • o lingurita boia,
  • 100 ml vin si o canita de apa  ( pentru ca puiul acesta se fierbe mai greu ) .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de pui cu masline:

 Preparare: decupam  puiul spalat si uscat  in bucati potrivite ca marime, pe care le condimentam cu sare, piper, curcuma, boia si Raz el Hanout  si boia si il asezam in vasul de tajine. Peste el asezam maslinele, morcovul si bucatile de telina si  si turnam un amestec facut din o lingura de ulei de masline , vin si apa in cantitatile precizate .  II asezam capacul si este gata pentru a lua drumul spre cuptor.

 L-am lasat in cuptorul preincins 45  de minute cu  capacul pe vas la 210 grade si inca 15 minute fara capac la 190 de grade.   Apa a scazut si puiul s-a rumenit foarte  bine, a fost extrem de aromat.

 A fost un pranz excelent , carnea a fost foarte frageda. Eu las bucatile de pui cu piele atunci cand le fac la cuptor dar o inlatur cand mancam, e un depozit prea mare de colesterol si grasime chiar daca pare foarte buna .  Am servit puiul cu un piure de cartofi se poate face orice garnitura la el. Daca nu aveti vas de tajine eu zic ca reteta merita testta in vasul roman de lut sau alt vad de lut pentru cuptor .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

18.08.2010, 16:08

5 furcu si in speranta ca imi iau si eu vas pun reteta la favorite

Corinuta 1

18.08.2010, 23:45

Numai bunatati ne faci, Sylviuta!

Evolet 1

27.03.2014, 02:12

Sunt in Franta si tare am pofta sa incerc, mai ales ca sotului meu ii place mult,am mancat la restaurant. O sa incerc sa fac rost de condimente Raz el Hanout, se gasesc la supermarché? Arata tare bine, yami yami, multumim

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute la cuptor