Tarta Alpina cu mere

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 7726 vizualizari

 

Just do it:)

 

INGREDIENTE

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie(optional)
  • 3 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • miere pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Alpina cu mere:

-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare
-le mixam pana devin crema
-adaugam untul topit
-apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele
-aluatul nu va avea o consistenta lichida
-se toarna in forma rotunda, se niveleaza cu o spatula; merele se curata, se taie in jumatati si se curata mijlocul. Se cresteaza linii cu cutitul astfel incat sa iasa patratele:)
-se apasa merele in aluat si se presara cu zahar
-dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute
-o ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise
-se taie calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Alpina cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

yammy 1

20.05.2009, 15:26

Ina, probabil ca e a Laurei, reteta am luat-o de mult de pe culi si sincer nu stiu cine a postat-o.
Si ca fapt divers: nu scriu sursa retetei deoarece retetele nu sunt inventate de cei care le pun pe blog ( nu sunt ale lor) , din moment ce le-am facut eu si am poze personale

Oana 1

22.05.2009, 17:55

Yammy, chiar ca arata bine! Si cum suntem fani prajituri cu mere, o s-o incerc si pe-asta Si sunt de acord cu ce-a scris Bucataras

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere,reteta nr.200!!!