Tarta Alpina cu mere

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 5181 vizualizari

 

Just do it:)

 

INGREDIENTE

  • 220 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie(optional)
  • 3 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • miere pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Alpina cu mere:

-intr-un castron punem ouale, zaharul si un varf de cutit de sare

-le mixam pana devin crema

-adaugam untul topit

-apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si laptele

-aluatul nu va avea o consistenta lichida

-se toarna in forma rotunda, se niveleaza cu o spatula; merele se curata, se taie in jumatati si se curata mijlocul. Se cresteaza linii cu cutitul astfel incat sa iasa patratele:)

-se apasa merele in aluat si se presara cu zahar

-dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute

-o ungem cat e calda cu miere sau marmelada de caise

-se taie calda

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Alpina cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

yammy 1

20.05.2009, 15:26

Ina, probabil ca e a Laurei, reteta am luat-o de mult de pe culi si sincer nu stiu cine a postat-o.
Si ca fapt divers: nu scriu sursa retetei deoarece retetele nu sunt inventate de cei care le pun pe blog ( nu sunt ale lor) , din moment ce le-am facut eu si am poze personale

Oana 1

22.05.2009, 17:55

Yammy, chiar ca arata bine! Si cum suntem fani prajituri cu mere, o s-o incerc si pe-asta Si sunt de acord cu ce-a scris Bucataras

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere si nuca