Prajitura cu bulion

de Veronica22 in Prajituri, 19 Mar 2014 | 5269 vizualizari

 

Am vazut aseara la "Master chef" ca a fost bine primita "Prajitura cu bulion" si am zis sa va prezint si varianta mea.
Insa crema nu este cu gris,pentru ca nu-mi place.Nu prea mi-a placut niciodata .

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri zahar
  • 3 oua
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de bulion
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de lamaie
  • 700 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml frisca zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Se face un aluat din aceste ingrediente din care se coc 4 foi. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat, nu trebuie sa se lipesca de maini dar nici prea tare.


Crema:


Budinca se fierbe si se raceste.Se mixeaza apoi impreuna cu frisca si la final adaugam si zeama de lamaie.Impartim crema in 2 parti.


Pentru a umple foile procedam astfel: Peste prima foaie intindem un strat uniform de crema.apoi a doua foaie peste care intindem un strat de dulceata de caise sau ce dorim,a treia foaie peste care se intinde crema si apoi ultima foaie. Se impacheteaza in folie si se lasa 6-7 ore cel putin pentru a se inmuia foile ca sa putem taia prajitura.


Pudram cu zahar pudra vanilinat inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:58

Bunica 1

08.04.2014, 07:43

La multi ani!

Panacris 1

08.04.2014, 07:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bulion