Tarta "altfel "

de Adele in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 761 vizualizari

 

Deci cu toate ca nu aveam chef si nici cum sa pregatesc ceva dulce la cuptorul meu ..sotul meu s-a incapatanat sa incerce o reteta de muffins..(care nu au iesit) Dar din compzitia ramasa ,destul de multa,m-am gandit eu sa incerc o tarta cu banane si ciocolata cum vazusem pe la Timea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • compozitie de muffins:
  • 4 oua.
  • 4 linguri de zahar.
  • 1 praf de copt.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 4 linguri cu faina.
  • 100 gr unt.
  • Am adaugat:
  • 50 ml lapte cald
  • faina cat cuprinde (pentru a obtine un aluat elastic)
  • Umplutura:
  • crema ciocolata
  • 1 banana
  • Decor:
  • zahar pudra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta "altfel ":

Din clasica compozitie de muffins care intre timp a ramas la frigider,si se intarise ,am pregatit aluatul,adaugand laptele usor incalzit si amestecand cu un tel pana a devenit omogen.Treptat am adaugat faina si am framantat un aluat potrivit pe care l-am invelit in ciolofan si l-am dat la rece pana la momentul folsirii.


Aluatul obtinut l-am impartit in doua parti,din fiecare parte am intins cate foaie pe care am decupat-o cu ajutorul tavii rotunde(astfel am obtinut masura corespunzatoare) .La una dintre foi am adaugat un bord facut cu mana astfel incat sa fie mai inalta .Le-am copt la 200° pentru 15 minute fiecare,dupa care le-am lasat la racit.Parte mai mare(ceea sub forma de cos) am asezat-o pe platou,am taiat banana in felii subtiri si am asezat un strat ,deasupra am acoperit cu ciocolata si am pus si a doua foaie,am presat usor.


Am decorat cu zahar pudra.Pofta buna!!


 

TIPS-URI

1

Baza muffins: se mixeaza ouale cu zaharul si treptat se adauga untul topit(racit) dupa care se adauga faina cu praful de copt ,se amesteca cu un tel de jos in sus pana se incorporeaza bine ,la final se uneste si ciocolata topita si racita .

2

La aceasta compozitie eu am adaugat laptele si faina ,astfel am obtinut aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "altfel "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Adele 1

22.03.2015, 13:03

Andreea Baraboi 1

25.03.2015, 21:38

Fff buna

Adele 1

25.03.2015, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin