Tartă aperitiv

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 1392 vizualizari

 

Este o reţetă pe care am făcut-o cu ingredientele ce le aveam prin casă şi a ieşit foarte bună! Încercaţi, nu o să vă pară rău, în plus se prepară foarte rapid!

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g untură
  • 50 g smântână
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Umplutura

  • 200 g brânză sărată de vacă
  • 6 ouă
  • 100 g salam
  • sare, piper după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aperitiv:

Într-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi praful de sare.

Amestecăm bine îngredientele, apoi răsturnăm aluatul pe masă şi frământăm până obţinem o cocă omogenă, potrivit de tare.

Întindem aluatul rotund şi îl potrivim într-o formă de tartă, înpungem aluatul din loc în loc cu o furculiţă, ca să se coacă uniform.

Peste aluat aranjăm brânza, deasupra punem felii de salam, apoi spargem ouăle, asezonăm cu sare şi piper după gust, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit, la o tempertatură de 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

poate fi servită atât rece cât şi călduţă;

2

opţional se poate orna cu verdeaţă tocată mărunt;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tartă aperitiv-0
Tartă aperitiv-1
Tartă aperitiv-2
Tartă aperitiv-3
Tartă aperitiv-4
Tartă aperitiv-5
Tartă aperitiv-6
Tartă aperitiv-7

COMENTARII (16)

botcrina

botcrina 1

20.07.2015, 07:57

Multumesc Motan!

Rocsi

Rocsi 1

20.07.2015, 13:53

Panacris

Panacris 1

20.07.2015, 16:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!