Tarta aperitiv Cristina

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2012 | 17506 vizualizari

 

Intr-adevar cu mare succes se pot folosi tartele sarate ca si aperitive .Fie ca sunt in forme mari sau mici, ele vor fi apreciate cu siguranta.
Umplutura poate fi variata, dupa preferintele fiecareia.Iar aluatul poate fi cumparat( aluat foietaj) sau facut, asa cum l-am facut eu...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g unt
  • 100 ml apa calduta
  • sare
  • pentru umplutura:
  • 300 g cascaval afumat
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 g bacon
  • 2 cepe
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv Cristina:

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece.


Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta.


Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le batem bine.


Baconul taiat feliute il prajim si apoi il lasam pe o hartie absorbanta.


Curatam ceapa si o taiem solzisori.


Dupa ce am pus aluatul in tava,il intepam din loc in loc , asezam ceapa taiata, apoi baconul prajit


Ouale batute le amestecam cu smantana , laptele si condimentele.


Peste baconul prajit , punem in tava cascavalul ras apoi rasturnam compozitia de oua, smantana si lapte.


De jur imprejur eu am pus un snur facut din aluatul ramas.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pina se coace tarta si se face o crusta aramie deasupra.


Se serveste calda , dar merge bine si rece cu sos alaturi.


Sosul l-am facut cu salata verde asa:


- ulei de masline


- otet balsamic


- zahar


- mustar


- sos soia


- sare


- piper


- lapte sau smantana


se pun cantitatile dupa gust iar laptele sau smantana pina este destul de subtire sosul. Se amesteca cu salata verde taiata fasii subtiri.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv Cristina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

31.08.2013, 10:23

nadea68 1

31.08.2013, 10:43

Sidy 1

31.08.2013, 15:30

Multumesc fetelor !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prosciutto si cascaval