Tarta aperitiv cu dovlecel si branza

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2011 | 11436 vizualizari

 

buna de tot,asta numai daca va plac dovlecei

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg dovlecei
  • 200 g mozzarella
  • 500 g iaurt natural
  • 200 branza de vaci
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • oregano
  • 17  linguri pline cu faina (cu burta)
  • 1 si 1/2 praf de copt
  • sare
  • piper
  • 12 rosii cherry
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu dovlecel si branza:

Se curata deovleceii, se taie rondele  si se calesc in foarte putin ulei. Se lasa 3 bucati din ei necuratati de coaja. Se vor taie rondele cu coaja si se vor praji separat-vor fi pusi pe tarta deasupra

Se amesteca faina, ouale, iaurtul,branza de vaci, uleiul, cascavalul, praful de copt, usturoiul pisat. Va rezulta o compozitie de gen smantana groasa. Se amesteca cu dovlecei prajiti .

Se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diamteru de 30 cm, se pun feliute de dovlecel prajite (din cei cu coaja) se da tava la cuptor 1 ora la 180 grade

Se servesc cu rosii cherry -optional

Super buna atat rece cat si calda cu iaurt sau smantana...si de ce nu, merge perfect cu o bucata de friptura

PS:La final cand scoteti tava din cuptor se presara 2 linguri de mozzarella asa fierbinte cum e ,iar cascavalul sau mozzarella se va topi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă