Placinte sarate cu urda

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2012 | 21002 vizualizari

 

Calde...si buuune, haideti la placinte, va astept pe toti cu drag! :)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 gr unt topit
  • 3 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • Umplutura:
  • 600 gr urda
  • 2 oua
  • 150 gr iaurt
  • 1 legatura de marar( sau patrunjel daca va place,sau fara)
  • 1 lingurita sare
  • pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri iaurt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte sarate cu urda:

Faina se cerne in vasul de framantat. In mijloc vom pune drojdia. Se pun si restul ingredientelor, iaurtul sa fie la temperatura camerei, iar untul topit sa fie putin racit( nu-l puneti fierbinte), iar laptele desigur se pune caldut.

Framantam aluatul in jur de zece minute, il crestam adanc in forma de cruce cu un cutit, apoi il lasam la loc caldut in bucatarie la crescut. Eu acopar vasul cu un servet. Dupa o ora sau o ora si jumatate isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura, amestecam urda cu iaurtul, ouale si mararul tocat, apoi si sarea( daca aveti mofturici in casa care nu suporta mararul, renuntati la el).

In urma crestaturii facute, aluatul este impartit in 4. Fiecare bucata o vom imparti la randul ei in 3 bucati.

Intindem pe o suprafata infainata bucata de aluat sub forma unui mic cerc, asezam umplutura in mijloc si strangem apoi ridicand parte peste parte, sau ca si cand am face un saculet pe care  il vom uni la mijloc.

Facem toate placintele, apoi le ungem cu galbenusul batut cu iaurt putin incalzit. Nu punem nimic rece peste aluatul care creste. Vom mai lasa 30 de minute la crescut apoi vom coace placintele in jur de 35 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos!

Servim cu pofta...sunt o bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte sarate cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

RuxyRux 1

19.11.2012, 12:06

O! Ce apreciere! Esti o scumpete, multumesc!

CarmenBlue 1

10.02.2014, 10:38

super

RuxyRux 1

10.02.2014, 10:40

Multumesc Carmen!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cocorada ardeleneasca