Tarta caramel cu mere

de diana_k in Prajituri, 3 Feb 2010 | 3549 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa, o combinatie delicioasa dintre gustul merelor zemoase, scortisoara si caramelul...o minunatie cu mijlocul moale si aromat si marginile crocante, dar nu tari.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat de tarta :
  • 250g faina
  • 100g margarina
  • 120g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare, cat luati cu 3 degete
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • pt caramel:
  • 200g zahar
  • 50ml apa
  • 50g margarina
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3-4 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta caramel cu mere:

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va pacaleste sa-i mai dati faina.

Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.


Intre timp facem caramelul, foarte simplu: se pun toate pe foc pana se topeste zaharul , se lasa deoparte.


Se opreste1/4 din aluat pt gratar, restul se intinde in forma de cerc pe masa presarata cu faina si tapeaza cu el tava de tarta...eu am folosit-o pe cea cu inel.



Se curata 3-4 mere de coaja si se taie felii subtiri care se rasfira pe tarta, se pune deasupra gratarul.

Siropul rece se toarna peste tarta si se introduce in cuptorul incins bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta caramel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

grasu64 1

02.10.2010, 21:30

Incerc si eu.

adry88 1

03.06.2011, 21:23

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolată și cremă de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti  cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

Foccacia cu faina graham

pe 11.11 la 22:27

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu morcovi si mere (multicooker)