Tarta cu aluat de foietaj

de Miha in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2012 | 6649 vizualizari

 

O tarta (puteti sa-i spuneti si pizza, daca doriti :)) ) ce se prepara relativ repede, avand in vedere ca aluatul e de-a gata si scapam de framantare.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 1 piept de pui
  • cateva felii de bacon
  • cateva ciuperci champignion
  • 1 conserva de rosii in suc
  • sare si piper
  • 2 frunze de busuioc verde
  • 1 lingura sos de soia
  • cateva felii de mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat de foietaj:

Pieptul de pui se taie cubulete, de marime potrivita. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu sosul de soia si se da la frigider pentru 15-20 de minute.

Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, pana devine crocant. Adaugam pieptul de pui si il intoarcem pe toate partile pana se albeste. Punem si rosiile cu tot cu suc si omogenizam. Lasam pe foc pana carnea este fiarta si zeama a scazut suficient. Aproape de final adaugam ciupercile taiate felii si frunzele de busuioc rupte bucati cu mana.

Dam deoparte si lasam la racit.

Foaia de aluat decongelata o punem intr-o tava de tarta, acoperind si marginile. Taiem surplusul de aluat.

Punem compozitia de carne si acoperim cu cateva felii de mozzarella. Se poate folosi si cascaval.

Restul de aluat de foietaj il punem deasupra, sub diverse forme, dupa preferinta. Eu am facut un sul lung si subtire de aluat pe care l-am "innodat" pe acolo. :))))

Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

Rocsi 1

05.01.2012, 20:35

hai ca stiu ca nu mai ai,dar parca as vrea..imi faci???

simo_brkic 1

05.01.2012, 23:30

mmmmmmmm si eu fac dese ori retete cu aluat de foietaj,trebuie sa incerc si astaaaa mmm bravo!

mena29 1

09.01.2012, 14:47

E minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj si-o placinta cu branza sarata by Ruxy