Tarta cu aluat de foietaj

de Miha in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2012 | 3577 vizualizari

 

O tarta (puteti sa-i spuneti si pizza, daca doriti :)) ) ce se prepara relativ repede, avand in vedere ca aluatul e de-a gata si scapam de framantare.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 1 piept de pui
  • cateva felii de bacon
  • cateva ciuperci champignion
  • 1 conserva de rosii in suc
  • sare si piper
  • 2 frunze de busuioc verde
  • 1 lingura sos de soia
  • cateva felii de mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat de foietaj:

Pieptul de pui se taie cubulete, de marime potrivita. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu sosul de soia si se da la frigider pentru 15-20 de minute.

Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, pana devine crocant. Adaugam pieptul de pui si il intoarcem pe toate partile pana se albeste. Punem si rosiile cu tot cu suc si omogenizam. Lasam pe foc pana carnea este fiarta si zeama a scazut suficient. Aproape de final adaugam ciupercile taiate felii si frunzele de busuioc rupte bucati cu mana.

Dam deoparte si lasam la racit.

Foaia de aluat decongelata o punem intr-o tava de tarta, acoperind si marginile. Taiem surplusul de aluat.

Punem compozitia de carne si acoperim cu cateva felii de mozzarella. Se poate folosi si cascaval.

Restul de aluat de foietaj il punem deasupra, sub diverse forme, dupa preferinta. Eu am facut un sul lung si subtire de aluat pe care l-am "innodat" pe acolo. :))))

Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu aluat de foietaj-0
Tarta cu aluat de foietaj-1
Tarta cu aluat de foietaj-2

COMENTARII (23)

Rocsi

Rocsi 1

05.01.2012, 20:35

hai ca stiu ca nu mai ai,dar parca as vrea..imi faci???

simo_brkic

simo_brkic 1

05.01.2012, 23:30

mmmmmmmm si eu fac dese ori retete cu aluat de foietaj,trebuie sa incerc si astaaaa mmm bravo!

mena29

mena29 1

09.01.2012, 14:47

E minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!