Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

de oanapl in Mancare copii, 3 Iun 2017 | 4833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200  g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel mic
  • 5-6 linguri boabe de porumb
  • 300 g spanac congelat
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ardei, spanac si dovlecel:

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in 2 linguri de ulei. Intr-un castron, amesteci ardeii taiati fasii cu spanacul (scurs de apa), dovlecelul si boabele de porumb, dupa care ii condimentezi dupa gust cu sare si piper negru macinat. 

Separat, mixezi ouale, apoi adaugi pesmetul si omogenizezi, apoi torni amestecul peste ardei.

Tai aluatul in doua. Intinzi o foaie de aluat si apoi imbraci o forma rotunda, ridicand bine pe margini si il intepi cu furculita. Acoperi aluatul cu o hartie de copt, adaugi boabe de fasole deasupra (pentru a nu se umfla) si il introduci in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute.

Pui compozitia de ardei si tai surplusul de aluat.

Intinzi a doua foaie de aluat si decupezi margarete (sau alte modele) cu ajutorul unei forme si le asezi peste umplutura, incepand din margine spre centrul tavii.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, la 180 de grade C, pana cand se rumeneste frumos.

Lasi sa se raceasca putin, apoi feliezi tarta si o servesti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei, spanac si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni