Tarta cu ardei, spanac si dovlecel

de oanapl in Mancare copii, 3 Iun 2017 | 1482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200  g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  •  umplutura:
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel mic
  • 5-6 linguri boabe de porumb
  • 300 g spanac congelat
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ardei, spanac si dovlecel:

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.


Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in 2 linguri de ulei. Intr-un castron, amesteci ardeii taiati fasii cu spanacul (scurs de apa), dovlecelul si boabele de porumb, dupa care ii condimentezi dupa gust cu sare si piper negru macinat.


Separat, mixezi ouale, apoi adaugi pesmetul si omogenizezi, apoi torni amestecul peste ardei.


Tai aluatul in doua. Intinzi o foaie de aluat si apoi imbraci o forma rotunda, ridicand bine pe margini si il intepi cu furculita. Acoperi aluatul cu o hartie de copt, adaugi boabe de fasole deasupra (pentru a nu se umfla) si il introduci in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute.


Pui compozitia de ardei si tai surplusul de aluat.


Intinzi a doua foaie de aluat si decupezi margarete (sau alte modele) cu ajutorul unei forme si le asezi peste umplutura, incepand din margine spre centrul tavii.


Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute, la 180 de grade C, pana cand se rumeneste frumos.


Lasi sa se raceasca putin, apoi feliezi tarta si o servesti.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei, spanac si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

kytz 1

04.06.2017, 14:19

Foarte bună!

Rocsi 1

04.06.2017, 21:46

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:46

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Piure de dovlecel cu galbenus de ou pt bebelusi