Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 6 Iul 2019 | 259 vizualizari

 

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor
Perisoarele se numara sigur printre preferintele celor mici.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 50 g orez
  • putin cimbru uscat
  • Restul ingredientelor:
  • 2-3 l apa
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi (200 g)
  • 1 ardei rosu (150 g)
  • 70 g telina
  • sare
  • 1 dovlecel (360 g)
  • 125 g tortellini con prosciutto
  • 2 rosii (500 g)
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 legatura de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume:

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat.


Se pun circa 1,5 l apa la fiert cu o lingurita de sare si cand dau in clocote se formeaza perisoarele si se scufunda in apa fierbinte. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine, inlaturand spuma care se formeaza.


Intr-un alt vas se pune uleiul si se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat in jumatati) si putina sare. Se inabuse putin, apoi se pun morcovii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea cea mare), ardeiul rosu (curatat de seminte si cotor, spalat si tocat), telina (curatata de coaja, spalata si data pe razatoarea cea mare) si putina sare. Se lasa sa se inabuse toate legumele pana cand scade zeama lasate de ele, apoi se adauga dovlecelul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea mare) si se lasa sa fiarba si acesta. Daca este necesar, se poate adauga apa din vasul in care fierb perisoarele.


Cand perisoarele sunt patrunse, se adauga tortellini con prosciutto si se lasa sa fiarba. Daca este necesar se mai adauga apa.


Rosiile se spala, se curata de piele si se taie cubulete. Se pun impreuna cu putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin cimbru uscat si o lingurita de boia de ardei dulce peste legumele fierte. Se mai adauga apa (daca este necesar), perisoarele si tortellini con prosciutto si se mai lasa sa fiarba putin, cat sa se intrepatrunda gusturile, iar zeama sa fie scazuta.


La final, se presara patrunjelul spalat si tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

07.07.2019, 16:41

Rocsi 1

07.07.2019, 20:38

O mancare grozava ai pregatit!

dantes 1

10.07.2019, 17:05

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paste cu lapte