Tarta cu branza de vaci si portocale

de angelika in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 1808 vizualizari

 

Va voi ispiti astazi cu o tarta delicioasa cu branza de vaci si raze de portocale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina(Pambac);
  • 125 g unt;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 oua;
  • 1 praf de copt;
  • esente de vanilie,
  • cafea
  • un praf de sare.
  • Pentru umplutura:
  • 5 portocale;
  • 200 g zahar;
  • 4 oua;
  • 250g branza de vaci proaspata,
  • coaja de lamaie,
  • esenta de menta si vanilie
  • Este nevoie de 3 lingurite de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaci si portocale:

Se amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul ,untul, faina ,praful de copt si la sfarsit se pun albusurile batute spuma. Aluatul obtinut se pune la rece pt.o jumatate de ora.

Se amesteca intr-un castron branza de vaci; cele 4 oua; coaja de lamaie; esenta de menta +vanilie si zaharul.

Se intinde aluatul in grosime de 1 cm si se pune de preferat intr-o forma de tarta. Peste aluat se presara grisul si apoi se pune umplutura de branza de vaci. Acoperim apoi branza de vaci cu feliile de portocale asezate in forma de raze.

Se da la cuptorul incalzit pentru 60 min.

POFTA INTERESANTA!!!!!!

 

TIPS-URI

1

exista o regula pe care eu o respect in toate retetele de acest gen de aluat cu oua ,zahar si faina.Mai intai frec galbenusurile cu zaharul ,apoi faina presarata si amestec de 2-3 ori ;si la sfarsit albusurile batute spuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaci si portocale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Sim0na 1

09.05.2012, 22:06

angelika 1

11.05.2012, 15:27

Multumesc!!!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:30

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI