Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure

de Dana_Retetegg in Prajituri, 4 Mai 2011 | 2869 vizualizari

 

Este prima mea incercare de tarta!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina,
  • 1 ou,
  • o ceasca apa calduta,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • zahar vanilat,
  • un praf de sare,
  • 100 gr zahar,
  • 500 gr faina,
  • 400 gr fructe de padure (congelate),
  • 300 gr branza dulce,
  • 1 plic tort gelee (pentru care mai avem nevoie de 200 ml apa, suc de fructe si 4 linguri de zahar)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure:

Margarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca.



Am adaugat apoi faina, praful de copt (direct fara sa-l sting in otet), oul si am amestecat bine. Daca mai este nevoie de putina faina mai adaugati. Trebuie sa amestecati bine pana cand aluatul devine omogen.



Am obtinut un aluat tare pe care l-am lasat la frigider 30 de minute.



Am uns tavile pentru tarta cu ulei si am tapetat cu faina.



Am impartit aluatul in 2 bucati mari si 6 mici (asta in functie de tavi - eu am facut 2 tavi mari si 6 mici).



Am intins bine aluatul pe masa de lucru si l-am asezat in forma de tarta. Am modelat pe forma tavii si am intepat cu furculita din loc in loc. Am vazut ca unele gospodine pun ceva boabe de fasole, orez pe o hartie de copt deasupra tartei ca sa nu se ridice. Mie nu mi s-a ridicat, a fost bine intepata cu furculita:))



Am lasat la cuptor 25 de minute.



Am scos tartele din forme si le-am umplut cu branza dulce amestecata cu zahar vanilat, apoi am decorat cu fructe de padure.



Jeleul l-am pregatit din 200 ml apa, cateva linguri suc de fructe (eu am folosit sucul lasat de fructele de padure cand s-au decongelat), zahar si plicul de tort gelee. Am pus pe foc si am dat intr-un clocot apoi l-am distribuit pe tarte peste fructele de padure.



Jeleul da un aspect deosebit tartei, asa ca merita sa-l folositi.



Am lasat tarta la frigider cam 1 ora inainte de servire, Apoi am taiat-o felii cu un cutit umed ca sa nu se rupa.



Am servit cu inghetata de vanilie.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

04.05.2011, 23:05

mmmmm....delicioasa

Dana_Retetegg 1

05.05.2011, 09:27

mirela

adry88 1

05.05.2011, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu fructe de padure