Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 15 Ian 2012 | 17158 vizualizari

 

Ieri de dimineata m-am trezit cu gandul la albusurile care s-au cam strans de ceva vreme in congelator, asa ca le-am pus gand rau...am vrut sa fac un chec, dar m-am razgandit cand am dat de prajiutra Laurei Sava http://savalaura.blogspot.com/2007/05/prajitura-din-albus-yta.html , indeplinea toate cerintele mele, seamana cu prajitura Tosca, doar ca nu are crema din oua, ci din budinca cu unt... asadar am trecut la fapte, am modificat-o putin pentru ca am copt blatul intr-o tava mai mica si a iesit prea inalt, asa ca l-am taiat in 2 si a iesit o minunate de prajitura.
Multumesc draga Laura pentru reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru blat: 

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 8 linguri de faina in reteta originala 4 linguri faina,erau 100 g nuca cocos, insa nu am avut nuca de cocos si am dublat faina
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • un praf de sare

Pentru crema: 

  • 1 budinca cu gust de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • un pachet unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • vanilie

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri de nutella sau o cutiemica finetti
  • 50 g unt

Pentru sirop:

  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva linguri de apa
  • In plus:
  • 2 pachete biscuiti


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava:

Pentru inceput scoatem albusurile de la congelator cu cateva ore inainte de a ne apuca de prajitura, asta in cazul in care folositi albusuri congelate.


Intre timp pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, doar ca in loc de 500 ml lapte folositi doar 300 ml in care puneti vanilia. ( o pregatim de la inceput pentru a avea timp sa seraceasca )


Pregatim blatul:


Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine spuma, adaugam apoi zaharul in ploaie si mixam pana spuma devine densa si lipicioasa.


Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, macul si zaharul vanilat si omogenizam compozitia.


Turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt ( daca vreti ca prajitura sa va iasa ca a mea folositi o tava pe jumatatea tavii de la aragaz, nu stiu exact dimensiunile ) si dam la cuptorul preincalzit 20 de minute, la foc mediu, facem testul cu scobitoarea.


Cand este gata il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.



Pregatim crema:


Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, dupa care adaugam budinca si mixam pana se omogenizeaza crema.



Impartim crema in 2, punem jumatate peste primul blat, iar cealalta jumatate peste cel de-al doilea blat.


Acoperim cu biscuitii pe care i-am insiropat,asezandu-i unul langa altul.



Pregatim glazura pe care o facem asa:


Punem toate ingredientele intr-un ibric, la foc mis si lasam sa se omogenizeze si sa dea in 2-3 clocote, dupa care o dam 5- 10 minute la rece.


Turnam glazura peste biscuiti si dam prajitura la rece 5-6 ore, eu am lasat-o peste noapte, pentru ca trebuie sa recunosc, am pus mai mult de 4 linguri de lapte si glazura mea nu s-a intarit asa cum trebuia :D insa va asigur ca e minunata si asa!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de vanilie by Laura Sava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.01.2012, 14:19

multumesc

anomisana 1

22.01.2012, 11:34

Atâtea prăjituri cu mac, musai să încerc şi eu.

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:52

e foarte buna aceasta prajitura...am facut-o si eu de cateva ori!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si crema de gris