Tarta cu branza, leurda si dovlecei

de simona72 in Piine, 24 Mar 2015 | 6833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 gr branza dulce de vaci proaspata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub mic de unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 230-250 gr faina alba
  • 1 lingura drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 ou
  • 1 legatura leurda
  • 100-150 gr carne fiarta de pui(optional)
  • 1 dovlecel
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 albus de ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, leurda si dovlecei:

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de cat de zeroasa este branza. Veti obtine un aluat usor moale, pe care-l puneti pe masa de lucru usor infainata. Il intindeti cu sucitorul dandu-i o forma dreptunghiulara, in functie de tava in care faceti tarta. Punem aluatul intr-o tava dreptunghiulara in care am pus hartie de copt, lasand marginile putin ridicate pe peretii vasului.

Pentru umplutura: zdrobim branza cu o furculita. Adaugam sare, piper, oul si leurda taiata in fasii subtiri. Amestecam pana la incorporarea ingredientelor. Punem compozitia de branza peste aluat, peste branza punem bucatele de carne fiarta de pui, iar peste carne presaram putina sare si piper proaspat rasnit. Dovlecelul, il spalam, il uscam cu prosop de hartie, il lasam cu coaja si il taiem in felii subtiri. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru felierea dovlecelului... Punem feliile de dovlecel intr-o sita, le pudra cu sare si le lasam 5-10 minute sa se inmoaie. Asezam peste bucatile de carne un strat de dovlecei, iar peste dovlecei albusul de ou batut cu un praf de sare. Dam tava la cuptorul caldut pentru 15-20 minute, sa dospeasca putin aluatul. Coacem tarta la 180 grade pentru 30 minute, pana capata crusta si aluatul este patruns. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

eu am folosit branza foarte proaspata facuta atunci, in casa. Nu am lasat-o foarte tare la scurs asa ca a fost suficient de zeroasa si nu a mai necesitat adaos de lapte...

2

carnea este optionala. Eu am folosit-o pentru ca am facut supa de pui si aveam carne fiarta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, leurda si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

25.03.2015, 15:11

Cred ca a fost foarte gustoasa

laura_n 1

25.03.2015, 15:36

ce ma innebunesti! si am de toate, imi vine sa ma bag la una!

Panacris 1

26.03.2015, 10:24

Super idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu dovlecel